Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel odmítá sex. Můžu si najít milence?

Foto: Thinkstock

Když manžel odmítá brát prášky, a vy proto nemáte sex, je fér najít si milence?Foto: Thinkstock

Reklama

Že muži touží po sexu a ženy jen věčně bolí hlava? Karta se může obrátit! Čtenářka Jana má zásadní problém. Vše jí ve vztahu funguje, ale sex neměla s manželem čtyři roky. Má si najít milence?

Článek

Tady už nejde o marnivé myšlenky a úlety. Jana má větší problém! Manžel s ní odmítá sex už čtyři roky, a má na to dokonce i papír od doktora. Prášky brát nechce. Co teď? Může Janu uspokojit milenec? Takhle to vidí náš chlap Josef Hausmann!

Čtenářka Jana: „Jsem vdaná už 14 let. Zpočátku bylo manželství plné vášně. Dnes se přede mnou manžel zamyká do koupelny, sex jsem s ním neměla asi 4 roky. Je mi teprve 35 let, jemu 45. Urolog mu určil diagnózu erektilní dysfunkce, dostal na ni i léky. Po přečtení letáku se zděsil a prohlásil, že jej chci zabít sexem a chci dědit. No a od té doby mám útrum. Přemýšlela jsem i o milenci. Ale je mi to trapné se tajně slézat s cizím mužským jen kvůli sexu.

No a ty pomůcky z sexshopu nic nevydrží. Nevyhovují mi. Není nad opravdový sex s živým chlapem. Podala jsem si i inzerát, nabídek mám spoustu, ale bojím se to realizovat. Zneužít kamaráda, přítele, souseda či kolegu mi připadá nemorální. Poraďte, co s tím? Rozvádět se mi nechce, můj muž je jinak pracovitý člověk: vaří, každý den myje nádobí, uklízí, vynáší odpadkový koš, chodí do práce, je aktivní sportovec."

Vážená Jano, pokud jste takříkajíc v „tělesném normálu“ (i pětatřicetileté mladice mohou nakynout až běda), je váš problém velice snadno řešitelný. Jde vám čistě jen o sexuální ukojení a muži, kteří vám toto potěšení rádi udělají, je zamořen svět. Ovšem pozor – nezávazně!

Jde jen o vaši schopnost dokázat, jak říkáte: …„slézat se s chlapem jen kvůli sexu“. Na tom není – zvláště ve vašem (tragikomickém) případě – nic trapného. Naopak, z hlediska mužů, kterým ženy sexuální avantýry skoro vždycky okyselí snahou zatáhnout je do „vztahu na vážno“, je žena jako vy pokladem, co říkám pokladem – je snem milionů chlapů vyrážejících každý večer „na lov“. Jste-li ochotna nabídnout sex bez vztahu, budete mít zájemců spoustu, jak ostatně vidíte z inzertních odpovědí. S trochou podnikavého ducha byste mohla i zbohatnout…

Protože se o manželovi jinak vyjadřujete celkem slušně (vaří, myje nádobí, vynáší koš – asi jako kompenzaci za to, co nedělá), mohla byste si vztahovou složku soužití s mužem odbýt doma a tu pohlavní někde jinde. Zajímalo by mne samotného, jestli to vůbec jde.

S těmi pomůckami ze sexshopu, co „nic nevydrží“, jste mě rozesmála. Živě jsem si představoval, jak leží poházené po zemi, jeden roztřískaný nárazem o zeď, u druhého probíjí šňůra, třetí s vybitými baterkami dodělávající ve vašich rukou a nad tím vším vy nahá a roztoužená proklínáte technický pokrok…

Je od vás hezké, s jakou velkorysostí manželovi odpouštíte jeho až anekdoticky paranoidní rysy, jako zamykání se v koupelně nebo strach ze zabití sexem kvůli dědictví – podle současných zákonů o domácím násilí by vás mohl ze strachu o svůj život nechat i policejně vyvést z domu. Lze jen spekulovat, o co vlastně před tou zamčenou koupelnou loudíte – přece ne o sex, když mu to už 4 roky nejde! Napadá mě spousta podotázek (Co mu skrz ty dveře říkáte? Slyší to sousedé? Jak dlouho ho obléháte? Proč nezaútočíte v ložnici? Proč se on bojí smrti sexem, když v důsledku erektilní dysfunkce pro něj nepřipadá v úvahu?). Bez znalostí těchto podrobností musím pokračovat v obecné rovině.

Sex je důležitá součást života a nikdo nemá právo druhého mořit jeho upíráním, potažmo pak bráněním mu opatřit si ho někde jinde. Když člověka v jedné restauraci – byť oblíbené – neobslouží, sebere se a jde jinam, kde o jeho peníze stojí. Stejně tak někdo milerád zkrotí vaše tělo místo manžela – i když byste to od něj brala raději. Klidně se oddejte nabídkám na ryze sexuální vztah. Máte na to plné právo – stejně jako na to má právo muž vedle odmítavé ženy.

Život je plný surovostí, bolesti, zklamání a smutku. Kdyby se měl okleštit ještě o to málo příjemného, co se na nás tu a tam usměje, jakou bychom měli motivaci jej žít?

Reklama

Načítám