Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Muži opouštějí manželky kvůli sexu

Foto: thinkstock

Muži své ženy opouštějí, až když dlouhodobě strádají, tvrdí Josef HausmannFoto: thinkstock

Reklama

Odejde-li muž ze vztahu, do kterého investoval peníze, čas i city, má k tomu jistě závažný důvod. Nejzásadnějším argumentem, proč vůbec vztah se ženou navazoval, byl (kromě dětí) sex.

Článek

Protože muži opouští ženy i tam, kde jsou děti již odrostlé a mužova přítomnost kvůli nim již není nutná, jsou asi hlavním důvodem pro jeho odchod nesplněná, lépe řečeno už málo nebo vůbec neplněná sexuální očekávání, s nimiž do svazku vstupoval.

Kvůli ženiným náladám, výlevům nespokojenosti a „důležitějším“ věcem a v neposlední řadě i „trestání“ manžela dostává se muži v manželství sexu v nedostatečné míře. Žena – sobec – si neřekne: „Mně to tolik nechybí, ale co chudák muž?“ Co jí je po tom, řešit se mají její problémy, nikoli jeho.

Tím si ovšem žena pečetí i vlastní osud, což ale nechce vidět a dělá, že nevidí. Ona si neřekne třeba: „Nebudu se s ním hádat, protože potom nesouložíme a já uvadám“. To sice nějak tuší, ale přesto se po tisící postaví do role výchovné trestatelky: „Věčně je někde v tahu, peníze mně skoro žádné nedává, a ještě by chtěl, abych podržela, kdykoli se panáčkovi zamane“.

A tak raději žije bez sexu, zvykne si na život bez sexu, odvykne mu, předčasně bez sexu zestárne, přestane se o něj zajímat, v důsledku čehož se stane nezajímavou pro seznamovací trh. Nakonec i o ten se přestane zajímat, prohlásí sex za něco nízkého a sprostého a v životě bez pohlazení uvadne ve starou bábu o 20 let dříve, než by tomu bylo, kdyby se chovala normálně.

Chlap má tedy – vedle svého přirozeného sklonu chodit za ženskými – další, objektivní a ospravedlněnou motivaci jít za cizí ženou, popřípadě nalézt si milenku či novou manželku: Nemá totiž žádnou, ta jeho je nevyhovující. Pokud by se choval jinak, sexuálně by po jejím odmítavém boku atrofoval.

Aby žena omluvila svou neschopnost uspokojit, a tudíž udržet si chlapa, nařkne ho, že ho pobláznila druhá míza. To je samozřejmě nesmysl, chlap má pořád mízu stejnou. Stížnost ženy kamarádce: „Zbláznil se na starý kolena do mladý holky“ musíme tedy číst jako: „Našel si normálně fungující ženskou“.

Přitom by stačilo, kdyby si žena uvědomila, že její povaha trestat, urážet se, potlačovat ženskou smyslnost a zneužívat mužovu touhu po pohlazení se dříve nebo později obrátí proti ní. Zůstane sama bez chlapa. Kdo koho tedy potrestal?

Ještě zákeřnější a falešnější je její zdůvodnění odchodu chlapa před dětmi. „Tatínek od nás odešel k jiné“. Ty drzejší řeknou dokonce: „Tatínek vás opustil“. To je samozřejmě manipulace dětských dušiček. On přece opustil ji, nikoli je. O ně ho připravil až rozvodový soud.

Reklama

Načítám