Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Nemůžu mít sex, když jsou za zdí rodiče

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Reklama

Silvie má šťastné manželství a malou dcerku a všechno bylo v pořádku. Jenže pak se mladý pár přestěhoval z pronájmu do malého bytu v domě rodičů a hodně se toho pokazilo. Sex od té doby nestojí za nic. Co nešťastné mladé ženě poradí Josef Hausmann?

Článek

Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz přišel tento e-mail od naší čtenářky Silvie:

Vážený pane Hausmanne, prosím Vás o radu týkající se intimní oblasti. S manželem jsme se brali před pěti lety, spolu jsme devět let.  Než jsme si našli první pronájem, tak jsem bydlela u rodičů a manžel, tehdy přítel, na kolejích. Moc jsme se na pronájem těšili, na to, že konečně budeme jen spolu a nebudeme muset řešit, kdy jde spolubydlící ven, kdy budou naši doma… Oběma nám byla nepříjemná představa, že nás při sexu někdo načapá. Naštěstí k tomu nikdy nedošlo a v sexu nám to do narození naší dcery opravdu klapalo. Ovšem nyní je to hrůza.

Když se dcera před rokem a půl narodila, dostavěli jsme přístavbu v domě mých rodičů a z pronájmu jsme se tam přestěhovali. Bohužel je to ale jen garsonka. A v tom je ten problém, tedy já ho mám, manžel ne. Já se s manželem nemůžu milovat, když je vedle naší postele dcera a za zdí moji rodiče. On argumentuje tím, že dcera přece spí a rodiče to určitě řešit nebudou, ale já přesto nemohu. Pořád mám před očima, že se dcera může vzbudit a že nás uvidí. Rodiče také mohou kdykoli něco potřebovat… To mě úplně paralyzuje, že mi nejde se uvolnit. Zkoušeli jsme sex v koupelně, což jde, ale manžel by chtěl i v „ložnici“, ale to já prostě nemůžu. Jak tuto naši situaci vidíte Vy? Děkuji moc za Váš názor. Silvie

Vážená paní Silvie,

intimní problémy žen mě převelice zajímají, odborník na tuto problematiku je však sexuolog, jímž jsem se bohužel nestal. Budete se tedy muset spokojit se „selským rozumem“, o nějž se ostatně opírá většina mých rad.

Rušivý element dítěte je běžné trauma (mladých) manželství. Vy to s těmi rodiči máte „na kvadrát“, sotva se nějaká žena při sexu „uvolní“, když ji za sádrokartonem poslouchá vlastní táta... A s tím, jak bude dcerka růst, se intimní (ne)klid bude ještě zhoršovat. Tato noxa vás umoří, váš manžel se dříve nebo později bude „ventilovat“ jinde. Vaše nároky na klid při sexu se nezmění, protože se nejedná o vaši osobní potíž, ale je to potíž naprosto obecná a legitimní, kterou s výjimkou pár otrlců trpí úplně všichni. Stejně tak legitimní je nárok vašeho manžela mít sex i v ložnici – kterou ovšem nemáte. Jako staromilec si myslím, že existenci ložnice (a potažmo celkovou bytovou situaci) by měl řešit chlap, vy jste se s nápadem garsonky u rodičů vynasnažila, od prvopočátku to ale byla bezperspektivní a nedostatečná nouzovka.

Řešení je třeba hledat z gruntu. Spočívá v tom nejhorším – zvolit menší ze dvou zel. Zahodit čas, energii a peníze investované do (nefunkční, co si budeme nalhávat) garsonky a přestěhovat se jinam, nebo – umožní-li to dispozice domu – přistavět ložnici. V tom by se měl víc angažovat manžel. Do budoucna stejně rodina žít v garsonce nemůže – už tahle situace sama o sobě je tragédie, z níž všechno vyvěrá. Vaše dcera jednoho dne bude potřebovat svůj pokojík, tak proč to neřešit už teď a zabít rovnou dvě mouchy jednou ranou. Já vím, kvůli penězům...

Pro vás je už na připomenutí Plzákových slov pozdě, ale aspoň pro ty, kteří budou číst tyto řádky a řeší sňatek: „Před svatbou musí být jasno, kde budeme bydlet a co bude naše zaměstnání.“ Je smutnou pravdou, že bydlení a práce nebyly za Plzákových dob až takový problém. 

Reklama

Načítám