Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: V čem jsou ženy lepší než muži?

Foto: Thinkstock

Náš chlap tvrdí: „Na ženě je nejkrásnější ženskost!"Foto: Thinkstock

Reklama

Ženy jsou vždycky ty špatné, neschopné, nedokonalé a muži se v jejich kritice vyžívají. Ale co když se mince obrátí a dotyčný má vyjmenovat, v čem jsou ženy lepší? Takhle to vidí chlap!

Článek

Z e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz jsme vybrali další dotaz na našeho chlapa Josefa Hausmanna. Jsou v něčem ženy lepší než neomylní muži? Čtěte!

Čtenářka Tereza:„Dobrý den, prezentujete se jako nemilosrdný kritik žen. Existuje vůbec něco, v čem jsou podle vás ženy výrazně lepší než muži? Něco, v čem nám vy muži nesaháte ani po kotníky? Nebo jsou podle vás ženy fakt k ničemu?“

Vážená paní Terezo, nejkrásnější a nedostižnou vlastností ženy je ženskost. Poměřovat se s muži je ale neženské, to sem zavedly feministky a vy jste se na to zřejmě nachytala. Chcete-li mít úspěch u mužů, kteří neženskost nenávidí, tuto doktrínu opusťte. Pokoušíte se srovnávat nesrovnatelné. Smyslem soužití muže a ženy (pokud o něj ovšem stojíte) není soupeřit, v čem je jeden lepší, ale hledat, v čem se navzájem doplňují, aby vytvořili celek.

Nikdy jsem netvrdil, že ženy jsou „fakt k ničemu“. To bychom na ně my muži nepěli ódy, neskládali jim symfonie, nestavěli jim letohrádky, nemrzačili se kvůli nim v soubojích a nedřeli na montážích, aby se měly dobře. Toho, v čem vám nesaháme po kotníky, je spousta, jako je tomu vždy, když se poměřují jablka s hruškami. Péče a trpělivost o nejmenší děti, ochota vytvářet rodinné zázemí, celý fenomén ženskosti (i s vlastnosti nám protivnými), o který by byl jinak svět ochuzen.

Patří sem i trpělivost vykonávat práce, které jsou pro nás muže s obzorem v očích málo motivující, které jsou ale pro každodenní život důležitější než ony vzdálené obzory. Bohužel pod vlivem feministické propagandy se mnohé ženy od této jedinečnosti distancují a snaží se mužům vyrovnat v „mužských“ disciplínách, které dovedeme bohatě pokrýt sami (například ředitelka Třineckých železáren).

Samostatnou kapitolou, kde se (už z definice) ženám vyrovnat nemůžeme, je vše, co dokázaly vynikající ženy – zpěvačky, při jejichž výkonu mrazí, či herečky, které rozesmějí i rozpláčou a podobně.

Vy mne chápete jako „nemilosrdného kritika žen“. Jak málo jste pochopila, že kritizujeme jen to, na čem nám záleží, co nám za to stojí a bez čeho se neobejdeme!

Víte, proč rodiče své (nikoli cizí) děti občas zpohlavkují? Protože je mají rádi.

Reklama

Načítám