Hlavní obsah

Jak udělat domácí nudle do polévky

 

Reklama

Do pořádné polévky patří domácí nudle jako od babičky. S naším receptem už jinou zavářku ani chtít nebudete. Ve videu se dozvíte, z jakých surovin zadělat těsto klasické i na bezvaječné nudle, dále jak ho nejlépe vyválet a nakrájet, aby se nudličky nelepily, a jak je uvařit, aby polévka zůstala čirá.

Článek

Do mísy nasypte polovinu mouky a přidejte jedno vejce. V případě nouze lze vejce nahradit vodou. Vypracujte těstíčko, do kterého postupně přisypávejte mouku a hmotu vždy důkladně propracujte. Postup opakujte, dokud nevznikne nelepivé těsto. 

Hotové těsto rozdělte na poloviny a vyválejte na co nejtenčí placku. Přendejte opatrně na čistou utěrku a nechte alespoň půl hodiny proschnout. Suchý plát nakrájejte na proužky 4–5 centimetrů a naskládejte je na sebe. Ostrým nožem krájejte co nejtenčí nudličky.

Hotové nudličky vložte do vroucí osolené vody a vařte přibližně 5 minut. Nudle, které hned nezužitkujete do polévky, nechte proschnout a uschovejte ve vzduchotěsné nádobě na příště.

Chcete si pochutnat na domácích nudlích nejen v polévce? Vyzkoušejte tři recepty na domácí těstoviny i s omáčkami: ravioly, pappardelle a fleky.

Reklama

Načítám