Hlavní obsah

Jak udržovat ve vztahu sexuální napětí, aniž byste se svlékli?

Foto: Profimedia

Milostné souznění se nemusí projevovat jen v posteliFoto: Profimedia

Reklama

Touha, naléhavost i duchovní souznění? Tohle se většinou odehrává za zdmi ložnice. Sexuální náboj by si však pár měl udržovat i mimo ni. A bez nahoty. Ehm, to se jako dá? Jistě, tipy zde!

Článek

Jak se s milencem slušně provokovat a udržovat tak sexuální jiskru i bez přímého pohlavního styku? Stačí se zamyslet…

Americká sexuoložka, lektorka, vývojová psycholožka a známá televizní a rozhlasová osobnost Sari Locker kdysi pro věhlasnou seznamku Match prohlásila, že většina lidí spojuje sexualitu pouze s ložnicí, což je škoda.

Konečně vylezte z ulity

„Pro určité činnosti to jistě má smysl, ovšem neznamená to, že by se dvojice měla mimo ložnici chovat jako cudní mniši,“ uvedla věhlasná odbornice s dodatkem, že s trochou kreativity, svádění a smyslnosti se může každý den stát něčím výjimečným – a to aniž by se člověk musel stavět na hlavu, pořizovat si super svůdné prádlo a lákat partnera (i dlouhodobého) za dveře pokoje.

Podle téhle ženy se sexuální napětí ve vztahu dá pravidelně udržovat dílčími veřejnými projevy náklonnosti, které většinou fungují jako tajemství páru. Je to něco, co víte jen vy dva.

Foto: Profimedia

Něžný polibek potěší každou ženu...Foto: Profimedia

Když se nikdo nedívá…

„Pokud jdeme s Markem ven, třeba do kina nebo na večeři, klidně jeden druhému položíme ruku mezi stehna, nebo se pohladíme na partiích, o nichž víme, že patří mezi naše erotogenní zóny. Nikdy to nepřejde v nějaká obscénní gesta, za která by nás okolí napomínalo. Je to taktní, skoro nenápadné a velmi důvěrné,“ usmívá se šestatřicetiletá Lenka, která tvrdí, že i když v ten den k sexu nedojde, přítomnost vzrušení z něčeho, co si může dovolit sladěný pár, se stejně využije později. Podobně jako držení se za ruku.

Pocit intimní harmonie i v davu

Zmíněná sexuoložka tvrdí, že i tohle je moc fajn gesto, ale pozor, chce to trochu důrazu. „Spousta párů se za ruce skutečně drží, ale opravdu je to jiskřivé? Ne. Ovšem to se dá změnit,“ myslí si Sari Locker, která doporučuje na veřejnosti i mimo ni proplétat prsty, masírovat dlaň a klidně do ní partnera i políbit.

Ruce a právě dlaně jsou hodně citlivé (v každé z nich je ukryto 40 tisíc nervových zakončení). A nezapomeňte i na hlazení obou zápěstí. Podle dalších sexpertek, jako Američanky Emily Morse nebo Britky Tracey Cox, právě ta patří přímo k sexuálním časovaným bombám, které, jen tak mimochodem, mohou být drážděny i mezi lidmi. A co takhle nakopnout svůj milostný život během procházky? Vždyť jaro se na to výborně hodí.

Foto: Profimedia

Která žena by odolala tomuto romantickému a galantnímu gestu?Foto: Profimedia

Jak spojit choutky s čerstvým vzduchem?

„My s manželem, když k sobě chceme mít blíž, ruce nasuneme jeden druhému do kapes od kalhot. Když se nikdo nedívá, pořádně si pomačkáme ty naše půlky, což nám dělá dobře. Taky se občas zastavíme, věnujeme si pár polibků třeba na krk. Hned má člověk pocit, jako bychom byli jedna osoba,“ vypráví osmatřicetiletá Jiřina. A jak dál rozdmýchat sexualitu, aniž by si někdo z vás sundal oblečení? Zkusit můžete tanec i obyčejné dýchání.

V tanci se snoubí romantika, fyzická blízkost a intimita. Nemusí hrát hudba, nemusíte být v tanečním klubu. „Můj přítel mě někdy prostě jen čapne a začne se mnou ploužit. Minutu, dvě. Je to fajn, bláznivé a zároveň vzrušující,“ říká osmadvacetiletá Katrin. Na něco tak spontánního si netroufáte? Jděte mu/jí po krku!

Tajný trik pro okamžitý efekt

„Pracuje na počítači, dívá se na televizi, sedí v restauraci, čeká ve frontě… Je jedno, co manžel dělá, ale když k němu přistoupím a teplým a vlhkým dechem mu oblažím krk, ihned je v pozoru. Okamžitě ho to probudí a oba víme, že jeden druhého emočně i fyzicky neustále potřebujeme,“ přidává svůj návod na neutuchající sexuální napětí ve vztahu dvaatřicetiletá Vendula. A jaký tip máte vy?

Jak vy udržujete sexuální napětí na vztahu?

Reklama

Načítám