Hlavní obsah

Jak v létě obléknout plnější tvary? Ukážeme vám to na velikosti 44!

Foto: Eva Malúšová

Jak v létě nápaditě obléknout plnější tvary? Inspirujte se!Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzdávat se módního oblečení jen proto, že vaše konfekční velikost nezačíná trojkou? Nic takového není nutné. I s plnějšími tvary můžete vypadat stylově. Stejně jako naše dnešní modelka, čtenářka Andrea.

Článek

Začněme prohřeškem, se kterým se setkáváme nejčastěji. Přes urputnou snahu zakamuflovat své tvary začne spousta žen zapomínat na to podstatné – že je móda hra. Ano, znát svou postavu a zákonitosti jejího oblékání je nezbytné, stejně důležité je ale nesklouznout k neforemnému a nudnému oblečení s pocitem, že se v něm schováte.

Až si tak přečtete článek Naučte se oblékat podle typu postavy!, pozorně si prohlédněte následující letní sestavy. A pro vaši představu, čtenářka Andrea má velikost 44.

Pohrajte si s délkami

Kombinace různých délek funguje. Pořiďte si módní vestu a zakomponujte ji do svých oblíbených sestav. Opticky prodlouží postavu a přihraje vám plusové body za styl. Vyhýbat se nemusíte ani rovně střiženým šatům: „Pozor si dejte jen na výběr materiálu, šaty by měly postavu kopírovat, ale zároveň ji nesmí nelichotivě obepínat,“ upozorňuje stylistka Mariya. U dlouhé délky oceníte i rozparek na boku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Mohito, 1799 Kč), vesta (Reserved, 799 Kč), boty (Deichmann, 249 Kč), hodinky (Reserved, 999 Kč), náhrdelníky (H&M, info o ceně v obchodě), psaníčko (Mohito, 499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Vesta vdechne vašim oblíbeným sestavám nový životFoto: archiv firem

Neignorujte šortky

Máte za to, že je tento kus oblečení určený výhradně pro štíhlé? Dovolíme si nesouhlasit. Stačí, když vyměníte mini délku za šortky, které sahají nad kolena. Pokud jsou stejně jako ty naše upnutějšího střihu, doplňte je volnějším a lehkým vrškem. Nečeká vás celodenní běhání po městě? Obujte podpatky a užívejte si dojmu delších a štíhlejších nohou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: košile (Mohito, 799 Kč), šortky (F&F, 329 Kč), boty (Reserved, 899 Kč), náramek (Bijou Brigitte, 299 Kč), kabelka (Bijou Brigitte, 599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Pátráte po barevných lodičkách? Našli jsme pro vás krásné páry ve žluté, růžové a modréFoto: archiv firem

Úzké džíny? Povoleny!

Ani s větší konfekční velikostí si nemusíte úzké kalhoty odpírat. Pokud nepovažujete nohy za vaši nejproblematičtější partii, klidně si je pořiďte. Důležité opět je, s čím je spárujete. Zvolit můžete volnější top, který střih kalhot vyváží, nebo se vydejte stejnou cestou jako my a přes jednoduchý vršek přehoďte vestu. Dobře by vypadalo i delší sako.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džíny (F&F, 699 Kč), top (Mohito, 599 Kč), zavinovací šaty použité jako vesta (Mohito, 999 Kč), boty (Baťa, 1329 Kč), psaníčko (F&F, info o ceně v obchodě)Foto: Eva Malúšová

Dejte barvám zelenou

Považujete kombinaci více výrazných barev za zakázanou? Nastudujte si téma color blockingu a pusťte se do toho. Stylistka Mariya sloučila kobaltově modrou sukni s lososově oranžovým topem a coby doplněk použila tyrkysový náhrdelník. Při výběru kabelky a bot už se držela v neutrálních tónech. Líbí?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Lindex, 699 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1299 Kč), boty (Baťa, 699 Kč), náhrdelník (F&F, 299 Kč), náramky (Bijou Brigitte, 249 Kč), kabelka (Mohito, 599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Pusa na závěr

Užší horní část, lehce zdůrazněný pas a sukně, kopírující tvar písmena A. Šaty tohoto střihu sluší většině žen. Provedení a délku si samozřejmě můžete uzpůsobit. Stylistka Mariya pro Andreu vybrala sněhově bílé šaty s vtipným pusinkovým potiskem.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Mohito, 999 Kč), náramky (Reserved, 199 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/set), boty (F&F 569 Kč)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na svůj věk! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám