Hlavní obsah

Jak vás promění facelift? Paní Věra neuvěřitelně omládla!

Foto: Archiv

Věru před zákrokem (vlevo) trápily projevy stárnutí. Po faceliftu a operaci víček (vpravo) hodně prokouklaFoto: Archiv

Reklama

Měla ustaraný výraz, působila ztrhaně a unaveně. Povislá víčka, vrásky a povadlá pleť ji ale už netrápí. Věra totiž vyhrála plastiku obličeje, která ji dokonale omladila!

Článek

Třiapadesátiletá Věra je sociální pracovnice a pomáhá tělesně postiženým lidem. Měla by je motivovat, dodávat jim sílu a odvahu. Podobně by měla komunikovat i se svými kolegy, jimž by měla být oporou v nelehké práci. Jenže podle Věry jí to dost komplikoval její stárnoucí obličej. „Při komunikaci v práci se mi samozřejmě lidé dívají do očí a na můj obličej, a když má člověk ustaraný výraz, tak jak jim má předávat nějakou naději a optimismus, když na to sám nevypadá?“ vysvětluje Věra.

Pomoc existuje

Věru vlastně nikdy nenapadlo, že by její vzhled mohl být pro práci nějak extrémně důležitý, ani nikdy neuvažovala o zákroku plastických chirurgů. Až když se jí začali pacienti omlouvat s tím, že vypadá velmi unaveně a raději přijdou někdy jindy.

V tu chvíli se Věra rozhodla se svým obličejem něco udělat. Přihlásila se do soutěže o proměnu a vyhrála ji! „Paní Věra přišla s požadavkem omladit obličej. Z našeho klinického hlediska jsme jí doporučili operaci horních i dolních víček a operaci obličeje a krku,“ říká operatér Peter Ondrejka.

Foto: Archiv

Věra před operací (vlevo) a po ní (vpravo). Rozdíl je veliký, žeFoto: Archiv

Facelift je podle něj velmi delikátní zákrok, protože obličej je nejzřetelnější část lidského těla. „Zákrok spočívá v tom, že kolem ušních boltců odpreparujeme kůži směrem k ústům, odstraníme kožní nadbytek kolem uší, aplikujeme tkáňové lepidlo, které urychlí hojení a snižuje otoky, a postupně zašíváme. Na obličeji jsme z obou stran takto odstranili čtyři centimetry kůže,“ popisuje Peter Ondrejka.

U očních víček pak Věře chirurg odstranil kožní nadbytky, u spodních pak ještě navíc odstranil i tukové prolapsy (výhřez tukové tkáně).

Foto: Archiv

A ještě jednou věra před zákrokem (vlevo) a po něm (vpravo), tentokrát z druhé stranyFoto: Archiv

Velká radost

Plastika obličeje samozřejmě nezastaví proces stárnutí, ale dokáže jeho projevy zmírnit a o několik let oddálit. „Nejčastěji se faceliftu podrobují ženy od pětačtyřiceti let výše. Zhruba od pětatřiceti let je pak možné přistoupit k takzvanému mini faceliftu, který se zaměřuje na střední etáž obličeje, tedy například váčky v dolní části čelisti či rýhy vedoucí kolem nosu. A v ještě mladším věku je možné pomoci si různými výplněmi, jako je například kyselina hyaluronová či botox," říká plastický chirurg Pavel Horyna.

Foto: Archiv

Věra je nadšená a my se jí nedivíme. Vypadá skvěleFoto: Archiv

U Věry se ale již přistoupilo ke klasickému faceliftu a výsledek je dokonalý. Po dvou a půl měsících už ani nebylo poznat, že na jejím obličeji pracoval plastický chirurg. Vše se zahojilo a zmizely veškeré otoky. „Jsem velice spokojená, doslova jsem omládla. Jak říkají známí – jsem taková celá rozjasněná. V našem věku si už někteří muži hledají mladší ženy, na které se zálibně dívají. Dnes už nemusí!“ říká s úsměvem na tváři Věra.

Tak co tomu říkáte? Že zákrok paní Věře rozhodně prospěl?

Reklama

Související témata:

Načítám