Hlavní obsah

Jak vypadá dokonalý chlap?

Foto: Thinkstock

Jaký musí být, aby to klapalo?Foto: Thinkstock

Reklama

Váš ex byl jakousi směsicí přitažlivých vlastností a kardinálních omylů… Teď to ale chcete jinak? Toužíte po tom pravém? Nedělejte další osudovou chybu a zaměřte se na jeho konkrétní charakterové vlastnosti! Teprve pak to může klapat!

Článek

„Skvělý chlap. Jaký podle tebe je?“ ptám se žen ve svém okolí. „Hlavně hodný," dozvídám se ve většině případů. Na ničem jiném prý nezáleží. Aha. Hodný. Muži zase říkají, že když jsou na ženy právě takoví, většinou od nich dostanou lekci. A proto se říká, že trochu toho pocitu, že se s druhým nedá „vorat pole“, neuškodí.

Kromě tohoto může být magnetem přitažlivosti schopnost bavit lidi, ochota hodiny naslouchat druhým, milý úsměv, ocelové svaly… To ale pro vztah nestačí! Proč? Podle jednoho vodítka nelze identifikovat budoucího partnera. Je třeba přihlížet k tomu, jestli je vůbec na vztah připraven, jaký má charakter, a do jaké míry je schopen lásky.

Do kategorie přijatelných čili těch, nad kterými by se již mohlo – mělo uvažovat, patří osoby, které mají následující vlastnosti.

1. emocionální vstřícnost

O co jde? Dotyčný má emoce, prožívá je, dává najevo, je schopný o nich hovořit. Je to jedním z bodů připravenosti na partnerský vztah. Uzavřenost, chlad, neochota sblížit se nenabízí dobrý start.

2. korektnost a čestnost

O co jde? Když se za vším hledá lež, vztah je plný napětí a hádek. Již při oťukávání je zřejmé, že si někteří jedinci lžou sami sobě do kapsy. Čekat pak od nich upřímnost snad ani nejde. Protikladem jsou ti, kteří čestně jednají vždy, takže vybudovat si k nim důvěru není až tak těžké.

Foto: Thinkstock

Muž by měl ukazovat svoje cityFoto: Thinkstock

3. pozitivní nadhled

O co jde? Negace, laxnost, pesimismus. Takoví lidé si vždycky najdou důvod pro to, aby něco bylo špatně. Není lehké s nimi žít. No ne? Hledat problémy všude možně jen ne u sebe umí každý. Optimisté mají snahu řešení hledat, ne se k němu obracet zády. Jsou proto na vztah připravenější.

4. seberealizace

O co jde? Tím to možná všechno začíná! Ó, jak je těžké udržet vztah funkční, když jeden z aktérů odmítá na sobě pracovat a nemá chuť být pro svého partnera oporou! Lhostejný postoj k problémům je něco jako čert ve skříni. Zaútočí, když to člověk nejméně čeká. Zdokonalování a naslouchání by se mělo stát vlastností číslo jedna u každého bez rozdílu pohlaví.

5. vyspělost

O co jde? Je mu 40 a stále se chová jako malé dítě? S každým problémem chodí za vámi? Pak ještě nedospěl. Není připravený mít takový vztah, po kterém vy toužíte. Jestli se teď mračíte, položte si otázku: Můžu se na něj opravdu a za každých okolností spolehnout? Respektuje Alois můj čas, pocity, emoce i majetek?

6. zdravé sebevědomí

O co jde? Váží si sám sebe, nezpochybňuje každý svůj krok, který udělal minulý týden. Je se sebou optimálně spokojen, neskáče na špek ledajakému bludu, nemluví o selhání ještě dřív, než se vůbec k něčemu odhodlá. Váš úspěch dokáže ocenit.

Teď to sice vypadá, jako by po předchozím výčtu vlastností na světě bylo jen málo těch, kteří jimi disponují, ale věřte: jsou. Ale hůře se hledají… V dnešním světě internetu, e-mailových a chatových komunikací je to zkrátka čím dál těžší.

Jaké vlastnosti u svého partnera hledáte vy? Upřednostňujete povahové rysy před charakterem? Popište nám muže, který vám zlomil srdce! Jaký je? Čím vás dostal nebo rozzlobil? A kterak vypadá ten, který by mohl dostal nálepku „ideální“? Pište na info@prozeny.cz. Rady přímo z terénu maximálně vítáme!

Reklama

Související témata:

Načítám