Hlavní obsah

Jak vypadá muž snů? Ženy mění své nároky 5x za život!

Foto: thinkstock

Vědci zjistili, že ženy nechtějí celý život stejného muže!Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá muž snů? Pokaždé jinak! Jak ženy zrají a stárnou, jejich představy o ideálním partnerovi se totiž mění. Díky tomu prý existuje pět typů mužů, o nichž ženy v různých fázích svého života sní!

Článek

Podle britské studie, kterou zveřejnil deník Daily Mail, se požadavky žen na ideálního partnera během života zásadně změní celkem pětkrát. A to přesně takhle.

1. Bezstarostné mládí (18 až 24 let)

Dalo by se říct, že nároky na muže jsou v tomto věku velmi přízemní. Většina dívek sní o hezkém, fyzicky zdatném, zhruba stejně starém a mezi vrstevníky oblíbeném chlapci. „Když jste mladí, sexy, zdraví a plní energie, je přirozené, že chcete randit s někým, kdo je na tom stejně,“ potvrzuje psycholožka Cecilia D´Felice. Požadavky mladých dívek na muže jsou tedy následující:

  • Fyzická přitažlivost a zdatnost
  • Dobré postavení mezi vrstevníky, oblíbenost, vůdčí typ
  • Nadšení pro stejné knihy, muziku, filmy a podobně
Foto: thinkstock

Co přijde na partnerovi fascinujícího dvacetiletému děvčeti, to už zralá žena neoceníFoto: thinkstock

2. Mladé kariéristky (25 až 34 let)

Ve chvíli, kdy ženy vykročí vstříc své vlastní kariéře, dochází v jejich představách o ideálním muži k první větší změně. Začínají být náročnější. Vzhledem k rozmnožovacím pudům jsou ale jejich požadavky stále především fyzického charakteru, podvědomě totiž hledají silného samce, který je zaručeně plodný. V tomto období tedy hledají ženy především muže s těmito vlastnostmi:

  • Fyzická atraktivita
  • Zdraví, dostatek energie a mužná síla
  • Sexuální kompatibilita

3. Dobré mravy nade vše (35 až 44 let)

V tomto věku už umějí ženy učinit ústupky týkající se vzhledu či věku, ovšem striktně od nich očekávají následující:

  • Slušnost a vychování
  • Galantnost a dobré vystupování
  • Stabilitu a důvěru

Méně než jedno procento žen totiž uvedlo, že by dokázalo přehlížet prohřešky proti slušnému chování. Dobrou zprávou pro pány ale je, že celých třiasedmdesát procent z nich by nemělo problém vyrazit si s výrazně starším (a klidně i méně přitažlivým) mužem. „Ženy, pro které je priorita rodina a třeba mají nějaké závazky, logicky hledají muže, který jim poskytne stabilitu. Muži, kteří jsou usazení, úspěšní a mají životní zkušenosti, jim proto připadají nesmírně atraktivní,“ potvrzuje Cecilia D´Felice.

Foto: thinkstock

Galantní, vychovaný a nejlépe i dobře finančně zajištěný muž je pro moudrou dámu ten pravý. Už je daleko méně podstatné, jak dotyčný vlastně vypadáFoto: thinkstock

4. Zralé a sexuchtivé (45 až 54)

Dalo by se říci, že co se týče vzhledu, věku a fyzické zdatnosti, jsou tyto ženy nejméně vybíravé. Hledají především bezpečí, a tak ve výběru partnera hraje roli především jeho finanční situace. Potvrzuje to pětadevadesát procent z nich s tím, že vedle svého partnera se chtějí cítit především bezpečně a jistě.

Ale pozor! Více než polovina z nich (54 procent) zároveň přiznává, že důležitou roli v jejich životě hraje i sexualita, proto by se nebránily schůzce s mužem až o pět let mladším. Je to i důvod, proč některé ženy v tomto věku žijí se starším mužem, který jim dodává bezpečí, zároveň ale mají mladšího milence, který jim zase plní sexuální potřeby.

5. Všechno, nebo nic (55 let a více)

Ženy v tomto věku jsou překvapivě nejnáročnější. Odmítají dělat ústupky, a to i za cenu, že zůstanou samy. A od mužů toho nechtějí vůbec málo, důležitý je pro ně obdobný pohled na svět, názorová shoda, ale i sex (rovných 45 procent z nich přiznává, že sexuální soulad je pro ně klíčový při navazování nového vztahu)! Nejvíc proto lpí na následujícím:

  • Inteligence a společné životní hodnoty
  • Stejný smysl pro humor
  • Sexuální kompatibilita

Tak co, po jakém typu ideálního muže právě sníte?

Načítám