Hlavní obsah

Jak zhubnout v obličeji? Dietou, gymnastikou nebo skalpelem?

Foto: Thinkstock

Chcete vypadat mladší? Zkuste obličejové cviky!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvářičky jako jablíčka a dvě brady. Je možné něco dělat s tukem na obličeji, nebo se prostě musíte smířit s tím, co vám nadělily vaše geny? Zkuste změnu jídelníčku nebo obličejové cviky!

Článek

Oplácané tváře, tukové laloky pod očima a pod bradou několik masitých záhybů. Takhle asi nechcete vypadat, viďte? Na rozdíl od špíčků na břiše ale buclatý obličej nikam neschováte. Jsou nějaké možnosti, jak ve tváři zeštíhlet, nebo se musíte spolehnout jen na make-up?

Obličejový fitness: spíš zpevnění než zeštíhlení

Od obličejové gymnastiky nečekejte zázraky. Pokud ale vytrváte a nenecháte se odradit tím, že si ze začátku budete připadat jako blázni, výsledky se dostaví v podobě pevnějších rysů. Poslouží i jako prevence proti vráskám a tvorbě podbradku. Cvičte pokud možno nenalíčení, ráno nebo večer.

  • Nejdřív ze všeho tvář zahřejte jemným poklepáváním bříšky prstů, od temene až po krk.
  • Tlama jako tygr: otevřete co nejvíc ústa, napočítejte do pěti, a pak uvolněte (Jste sami doma? Můžete si i doopravdy zařvat!)
  • Krk jako žirafa: vztyčte hlavu, jako by vás někdo táhl za temeno nahoru, mírně zdvihněte bradu a vystrčte dopředu spodní čelist. Napočítejte do pěti a uvolněte.
  • Pečlivě, s přehnanou artikulací vyslovujte jednu samohlásku za druhou – a, e, i, o, u. Opakujte desetkrát.
Foto: Thinkstock

Otevírání úst doširoka podporuje posilování mimických svalůFoto: Thinkstock

Automasáž: když chcete vypadat o něco lépe

Jemná masáž obličeje zlepší prokrvení pokožky, odstraní šupinky odumřelé kůže a podpoří vstřebávání nadbytečné vody. Tuku vás nezbaví, přesto budete vypadat lépe: obličej získá zdravější barvu a pokožka bude napjatější. Úplně stačí čtvrthodina, aby ale měla masáž smysl, měli byste ji opakovat každý den.

  • Obě ruce si položte na čelo, zavřete oči, dýchejte zhluboka. Začněte jemně masírovat špičkami prstů od kořene nosu až ke spánkům.
  • Pokračujte oblastí kolem očí, prsty sledují tvar oka. Masáž může pomoci zmírnit váčky pod očima a vyhladit kolmé vrásky mezi obočím.
  • Ruce sevřené v pěst přiložte pod bradu a natahujte kůži směrem ven k uším. Je to dobrá prevence proti druhé bradě.

Masáže i obličejové cviky můžou váš vzhled vylepšit, pokud ale chcete opravdu výraznou změnu, bez operace to nepůjde.

Foto: Thinkstock

Pevné rysy nemusejí znamenat, že v obličeji zhubnete, ale mladšímu vzezření pomohou zásadněFoto: Thinkstock

Váčky pod očima? Jdou odoperovat

Měkké tukové polštářky obklopují oči a chrání je před nárazy, můžou ale i za to, že časem začnete vypadat jako smutný baset. „Estetické operace očních víček jsou jedním z nejčastějších kosmetických zákroků vůbec. Ve většině případů nejde pouze o odstranění nadbytečné kůže, ale také tuku a někdy i o úpravu cirkulárního svalu okolo oka,“ říká oční specialista MUDr. Pavel Rezek, CSc. z Oblastní nemocnice Kolín. Operuje se většinou v místním znecitlivění, zvláště u dolního víčka totiž bývá zapotřebí spolupráce pacienta s lékařem. Po deseti až čtrnácti dnech je zahojeno a můžete začít s líčením.

Foto: Archiv firem

Tyhle přípravky vašemu trávení i postavě prospějí! Na foto (zleva): Mořská řasa od Walmark Chlorella Japan Forte (300 tablet) má detoxikační účinky, Walmark Livinorm (60 tobolek) posílí játra, Evelor Resveratrol (90 tobolek) je plný přírodních antioxidantůFoto: Archiv firem

Podbradek: skalpel a kanyla

Jak se zbavit podbradku? Nejefektivnější momentálně používaná metoda je kombinace liposukce a plastiky. Přebytečný tuk se odsaje pomocí kanyly, zavedené do podbradku pomocí malého řezu za uchem. Přebytečná kůže se pak vypne pomocí faceliftu. Je třeba počítat s minimálně týdenní pracovní neschopností a dvoutýdenním nošením fixačního návleku.

Nejspolehlivější metoda, jak se zbavit tuku v obličeji, je samozřejmě zhubnout celkově. Ovšem s mírou. Tuk vyplňuje vrásky, takže zeštíhlet může znamenat i zestárnout.

Reklama

Načítám