Hlavní obsah

Jak zpevnit prsa bez jizev z operace? Zkuste metodu vnitřní podprsenky!

Foto: Monkey-Business, shutterstock.com

Jak se bránit povislosti ňader? Řešení nemusí být v silikonové výplniFoto: Monkey-Business, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký mají ženy nejtypičtější problém s poprsím? Nejčastěji řeší zvětšení ňader, ale také jejich zpevnění. Pokud chcete mít dokonalý dekolt bez jizev po operaci, vsaďte na vnitřní podprsenku.

Článek

Gravitační tíže je nekompromisní. Právě ta může za celou řadu příznaků stáří. Tkáň, která byla v dětství a mládí pěkně pružná, uvadá a pomalu se sune k zemi. To platí jak o pokožce třeba na obličeji, tak hlavně o ňadrech.

Na to, že prsy ztratí svou pevnost, má vliv také kojení či třeba nošení nesprávného prádla nebo jeho absence při sportu. Prsa jdou k zemi zkrátka každá, je jen rozdíl v tom, jak rychle. Pokud je tato rychlost podle vás příliš velká, je možné si nechat poprsí chirurgicky opravit, třeba metodou vnitřní podprsenky.

Pevná prsa bez jizev

Ročně kvůli svému dekoltu osloví plastické chirurgy až pět tisíc Češek, ovšem operaci vnitřní podprsenky provádějí od loňského léta zatím pouze v českobudějovické nemocnici. Velkou výhodou tohoto zákroku představuje absence jizev.

Prsa se modelují na klinikách zcela běžně, většinou je třeba nadbytečnou kůži odstranit, žláza i s dvorcem se vysunou nahoru a pak zašijí. To pochopitelně obnáší také jizvy více či méně viditelné. Ty ale metoda vnitřní podprsenky do značné míry eliminuje.

Foto: JPC-PROD, shutterstock.com

Gravitace je neúprosná. A proto existuje i metoda, kdy vám prsy zvednou pomocí takzvané vnitřní podprsenkyFoto: JPC-PROD, shutterstock.com

Odolávají gravitaci

Ke zpevnění prsou se použije vlastní tkáň z prsou, nejsou tedy třeba žádné implantáty. „Modelace prsou pomocí vnitřní podprsenky spočívá v přeložení dolní části prsní tkáně. Tkáň z levé části prsu se přeloží k pravé části a tkáň z pravé části se přeloží přes tuto levou část,“ uvedl primář Oddělení plastické chirurgie budějovické nemocnice MUDr. Vladimír Mařík.

„Tato podpora způsobí, že bude prs odolávat dlouhodobě až trvale gravitaci a celkový výsledek je tak lepší než u jiných metod modelace prsou,“ pokračoval dále Vladimír Mařík.

Jiné systémy moc nebodují

O vytvoření „vnitřní podprsenky“ se snaží a snažila celá řada dalších chirurgů, jiné metody se však u nás zatím nepoužívají. Experimentuje se s nejrůznějšími systémy vnitřní podpory, jako jsou implantáty, háčky, kotvičky, či šroubky, které by ňadro držely zevnitř. Žádný z těchto systémů ale zatím nějak výrazně neprorazil.

Mnozí známí chirurgové se také obávají následků podobné operace. Gravitace je totiž neúprosná a platí pro všechny. Nikdo tedy přesně neví, jak se bude zevnitř přichycená prsní žláza chovat, a hlavně vypadat. Tedy zda nebudou výsledky ještě horší než bez chirurgické úpravy…

Foto: 9nong, shutterstock.com

Operace se doporučuje až ženám po kojení, ale v ojedinělých případech k ní lze přistoupit i dříveFoto: 9nong, shutterstock.com

Co ale jisté, je, že operace vnitřní podprsenky v Českých Budějovicích stojí 35 tisíc korun a vhodnější doba, kdy ji provést, je až čas po mateřství. Nicméně v indikovaných případech je možné ji absolvovat i před mateřstvím.

„Výhodou této metody je, že dvorec s bradavkou není zásadněji oddělen od žlaznaté tkáně prsů, a tak by měla být schopnost kojení u většiny pacientek po operaci zachována. Podobné je to s citlivostí dvorce, i zde je metoda k dvorci šetrnější než jiné metody, a tak je větší šance na udržení citlivosti dvorce s bradavkou," dodal Vladimír Mařík.

Jinde sázejí na klasiku

Operace vnitřní podprsenky se u nás zatím nerozmohla, většina zařízení, kde se provozuje plastická chirurgie, sází na tradiční modely úpravy prsou: „Zpevnění poprsí dosahujeme chirurgickými metodami, především modelací nebo vložením implantátu. Neinvazivní metody obvykle nebývají příliš účinné, pokud jde o velké povolení,“ sdělila nám například Anna Bielecká z Asklepionu.

Odolávají vaše prsa zatím gravitaci, nebo na ně už zemská tíž působí? Přemýšlíte o chirurgické úpravě?

Reklama

Načítám