Hlavní obsah

Svěží móda: Jaké vzory frčí?

Foto: Steilmann

Letošní léto bude vzorovanéFoto: Steilmann

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásadní zprávou pro náš šatník je, že letošní léto je především „vzorované“. Trendy jsou květy, káro, proužky, tahy štětcem nebo zvířecí design. Záleží jen na nás, který potisk přitáhne naše oči. Ovšem musíme se držet barevné linie, která je IN.

Článek

Květinková romantika

Květinky se letos opravdu objevují v každé vyvzorované kolekci. Nejsou jen na textilu, ale i na obuvi, kabelce a pásku, bižuterii. Vede drobná kytička, která je klasikou delší čas. Jen se obměňují její barevné kombinace, pro tuto sezonu jsou to barvy moře a oblohy, odstíny růžové, fialové, ale i bílé, černé, béžové. V nemalé míře se objevují i vzory s velkými abstraktními květinami. Velmi lákavě a nápaditě působí print s drobnou kytkou v kombinaci s velkou.  Ale platí, že jakmile si oblékneme šaty s květinovým vzorem, doplňky zvolíme jednobarevné, v případě, že je nemáme ve stejném designu. Mixování různých květinových vzorů na jednotlivých částech oblečení se vyvarujme.

Kostky jsou vrženy v široké barevné škále

Kostky, to je skutečně klasika, kdo by neznal britský tartan nebo charakteristickou kostku značky Burberry. A v letošním létě to vypadá, že návrháři pracují s květinami nebo kostkou, prostě co není květinkové, je kostkované. Takže se objevují kostkované sukně, šaty, tuniky nejen z vlněného materiálu, ale z lehké bavlny. Kostku nalezneme i na transparentních materiálech, okořeněnou třpytem, tj. zlatou nebo stříbrnou. Jste-li do kostky zamilované, v tomto období si můžete pořídit i kostkované spodní prádlo, tenisky, kabelu nebo brýle. Nejvíc se objevuje kombinace modrých a fialových tónů, nechybí růžová, žlutá, kiwi, ale samozřejmě i klasika červeno-modro-bílo-zelená.

Foto: hood.de

Ve fialové kostce budete dokonaláFoto: hood.de

Zvířecí motivy v pastelových barvách

Zvířecí motivy vytlačují proužek, ale obecně mají méně příznivců, i když letošní léto nás jím návrháři hojně obdarovali. Se zvířecím motivem se musí opatrně, protože když se to s ním přežene, vypadá lacině a lascivně. Chceme-li zahalit celé tělo do tygřího nebo leopardího vzoru, musí k tomu být uzpůsobený účes, líčení i doplňky. Motivy se tentokrát objevují v barvách, jako je tyrkysová, fialová, růžová, červená. Upřednostňuje se tygří, hadí, leopardí vzor před zebrou, žirafou, krávou.

Proužky a marine styl

Proužky patří k námořnímu stylu a ležérní eleganci. A dá se říct, že jsou v každé sezonní kolekci zastoupené. Nejvíc se objevují modro-bílé nebo červeno-bílé kombinaci. Nejlépe vyniknou s jednobarevným materiálem. Proužky obvykle sluší každé na rozdíl od zvířecích motivů, a zůstanou i déle in, mysleme na to, až si budete pořizovat další kousek do šatníku.

Ale ani puntíky, geometrické vzory, batika nebo tahy štětcem nejsou mimo hru. Je pěkné, když móda nabízí rozmanitost a můžeme se obléci podle toho, jak to cítíme, aniž bychom byly naprosto „out“. Žádný módní diktát, milé dámy, záleží na nás, pro co nám srdce zahoří.

Reklama

Související témata:

Načítám