Článek
Postup
01.
Na vál nasypte mouku, udělejte do ní důlek a do toho přidejte všechny zbývající ingredience a rukama zadělejte těsto. To uložte do lednice asi na půl hodiny odležet.
02.
Troubu zapněte na 180 stupňů. Na lehce pomoučeném válu rozválejte odpočaté těsto na plát silný asi 2 mm a pusťte se do vykrajování. Kousky klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě asi 8–9 minut dorůžova.
03.
Upečené cukroví nechte vychladnout, a pak ho poslepujte: džem přijde vždy na rubovou stranu (tu, která byla na papíře). Někdo cukroví ještě máčí do čokolády, já ho ale mám nejraději jen takto poslepované.
Nejlepší na slepování je červený džem, vyzkoušejte třeba jahodový, podle našeho receptu.