Hlavní obsah

Jarní líčení: 8 trendů, které vás nadchnou!

Foto: isifa

Na týdnech módy uvidíte kromě trendy oblečení i novinky v oblasti líčeníFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se bude nosit na jaře, už určitě víte. Jaké trendy ale budou vévodit líčení? Pojďte se s námi podívat do zákulisí týdnů módy. Těšit se můžete na nápadné rtěnky, metalické odlesky a nevšední linky.

Článek

Zatímco návrháři dolaďují poslední detaily, v backstage se to hemží týmy vizážistů, kteří pracují na finálním looku modelek. Make-up jde samozřejmě ruku v ruce s kolekcí, trendy v líčení proto často reflektují módní tendence (a samozřejmě přání samotného návrháře).

Jste zvědavé, jaké líčení bude na jaře nejvíce v kurzu? Pojďte se s námi podívat na osmičku nejvýraznějších trendů.

Přirozený bronz

Zatímco podzimu vévodí tmavší odstíny, jarní make-up je vždycky trochu odlehčenější. S železnou pravidelností se na molech objevují modelky s bronzovým líčením a ani letošní sezona nebude výjimkou. S jedním rozdílem. S bronzerem se bude mnohem více šetřit. Místo obvyklého nanášení na sluncem políbená místa se můžete zaměřit jen na tváře. Na škodu není ani odstín lehce do oranžova.

Foto: style.com

Z přehlídky Phillip Lim. Bronzer je pouze na tvářích, zbytek líčení je velmi decentní. Zvýrazněné jsou jen řasy a obočí, rtěnka je v přirozeném odstínuFoto: style.com

Fuchsiové rty

Sledujete-li trendy v líčení pravidelně, určitě vás s fuchsiovými rty nemusíme seznamovat. Nosit se bude hlavně v matném provedení, s minimem dalšího make-upu. A pozor, slušet bude i světlým typům.

Foto: Isifa

Povinná výbava modelek na přehlídce značky Giles? Fuchsiová rtěnka!Foto: Isifa

Šedesátky

S jarním trendem, inspirovaným šedesátými léty, se vrátilo i líčení, připomínající éru Twiggy. Ovšem se současnými prvky. Připravte se na výrazné obočí, rty v tělovém odstínu, linky a hlavně – pořádně zdůrazněné spodní řasy.

Foto: Isifa

Look připomínající šedesátá léta si vyzkoušely modelky na přehlídce Marca JacobseFoto: Isifa

Stříbrné oči

Po vzoru Chanel můžete vyzkoušet i stříbrné krémové stíny. Zatímco na mole je doplňovaly výrazné linky a několik vrstev řasenky, vy můžete na běžné nošení ubrat. Stříbro naneste jen na víčka a rozetřete do ztracena. Co rozhodně zachovejte, je výrazné obočí a nenápadné rty.

Foto: style.com

Se stříbrem si pohrál vizážista Peter Philips, který tvořil look pro značku ChanelFoto: style.com

Minimalistický přístup

O nahé líčení není na jaře snad nikdy nouze. Jak vám ale vždycky připomínáme, tento trend rozhodně nespočívá v absenci veškerých líčidel. Klíčová je ukázková pleť – vyhrajte si s hydratačním make-upem, do kterého můžete přimíchat rozjasňovač, a korektorem. Trochu rozjasňovače vklepejte i na lícní kosti, přidejte jemnou tvářenku a s řasenkou šetřete. Nezapomeňte na úpravu obočí a jemný lesk, případně rtěnku.

Foto: Isifa

Nahé líčení vizážisty nepřestává bavit. Zaměřte se na dokonalou pleť, výrazné obočí a jemně zdůrazněné tvářeFoto: Isifa

Linky trochu jinak

Náš tip pro jarní sezonu? Pohrajte si s linkami jinak, než jste zvyklé. Grafické linky, které bodovaly v loňské sezoně, dají zabrat i profíkům, tenčí linku vedenou výše byste ale zkusit mohly. Pokud použijete barvy, s dalším líčením šetřete.

Foto: style.com

Modrá je dobrá! Alespoň podle vizážistů, kteří tvořili pro Michaela Korse atypické linkyFoto: style.com

Všechny odstíny červené…

…budou na jaře bodovat! Nebojte se vyzkoušet módní odstíny, které přecházejí až do oranžova. A rozhodně si je neschovávejte jen na večer, nosit je můžete i během dne. Trendem je kombinace výrazných rtů s téměř nulovým líčením očí, často se vynechává i řasenka. U Burberry jen přidali trochu bronzu na tváře.

Foto: style.comprorsum-style

Červené rty jsou klasikou, která nikdy nezklame. Takhle to modelkám slušelo na přehlídce Burberry ProrsumFoto: style.comprorsum-style

Měď nad zlato

Že má zlato větší hodnotu než měď? V jarních make-up trendech rozhodně ne. Měděných odstínů se ujali vizážisté, vytvářející look pro značku Sacada. Stíny doplňuje linka, bronzová tvářenka a bezbarvý lesk.

Foto: Isifa

Měděné odstíny na přehlídce značky Sacada. Zkusíte je?Foto: Isifa

Necháte se inspirovat novými make-up trendy, nebo zůstanete u svého obvyklého líčení? Napište nám!

Reklama

Načítám