Hlavní obsah

Je to tu! Dítě Harryho a Meghan se jmenuje Archie Harrison!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně známe jeho jméno a víme, jak vypadá! Dnes totiž hrdí rodiče vévodkyně Meghan (37) a princ Harry (34) představili světu svého syna. Seznamte se s Archie Harrisonem, novým královským hrabětem!

Článek

V pondělí, když se nový člen královské rodiny narodil, slíbil princ Harry (34), že do dvou dnů oznámí jeho jméno. Tím, že vévodkyně Meghan (37) týden přenášela, měli prý dostatek času na to si jej bedlivě promyslet. A jak slíbil, tak učinil – dnes tuto informaci odtajnil a nejen to, své vytoužené děťátko nám i šťastní rodiče ukázali. Prvorozený syn vévody a vévodkyně ze Sussexu se jmenuje Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Před tím ale, než světu prozradili jméno svého syna, informovali o jméně svého nejmladšího vnuka královnu Alžbětu II. A tak se stalo!

Foto: Profimedia.cz

Rodiče svého prvního syna pojmenovali ArchieFoto: Profimedia.cz

Královské miminko

Ačkoliv vévodkyně Meghan chtěla rodit doma, nakonec syna přivedla na svět v porodnici Portland v Londýně, nebo se o tom alespoň spekuluje. V této nemocnici dříve rodila také Victorie Beckham (45) nebo herečka Kate Winslet (43). Harry tam pod velkým utajením a s ostrahou svoji ženu přivezl údajně už v neděli v noci. Malý Archie se tak narodil v pondělí 6. května v 05:26 ráno. Vážil 3,260 kilogramů. Nepatří mezi ty největší cvalíky, na druhou stranu sama vévodkyně je velice droboučká.

Ačkoliv jeho otec je princ, Archie tento šlechtický titul vůbec mít nemusí. Na vině je zákon z roku 1917, který dovoluje nosit královským pravnoučatům některý z nižších titulů. Malý s největší pravděpodobností bude hrabě z Dumbartonu. Královna ale může udělit výjimku a titul prince mu propůjčit. Harry s Meghan o to ale s největší pravděpodobností stát nebudou. Stejně, jako o to nestála princezna Anna (68) v případě svých dětí, Zary (37) a Petera (41).

Archie zřejmě na trůn neusedne. Je totiž až sedmý v linii a musela by se stát opravdu nějaká obrovská tragédie, aby se stal vládcem Anglie.

Bookmakeři tipovali Spencer (po rodném jméně Harryho matky, princezně Dianě (†37)), Alexander či Arthur. A jaká další byla v kurzu? 

Načítám