Hlavní obsah

Dítě Harryho a Meghan: Holka, nebo kluk a jaké bude jméno?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas se pomalu krátí a v královské rodině budou mít už brzy další důvod k radosti. Blíží se totiž porod vévodkyně Meghan, o čemž svědčí i fakt, že trochu navzdory očekáváním vyrazila sama do New Yorku na baby shower. Co všechno teď víme o dítěti?

Článek

Vévodkyně Meghan (37) na chvíli odložila korunku a vrátila se do starých časů, kdy byla „jen“ hollywoodskou herečkou. Nastávající maminka a manželka prince Harryho (34) si na začátku týdne zaletěla sama do New Yorku, aby s přítelkyněmi oslavila příchod miminka a zúčastnila se baby shower, jak se těhotenskému večírku říká. Party se konala v nejluxusnějším apartmá hotelu The Mark, kde noc stojí 75 000 dolarů (zhruba 1 710 000 korun).

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan si na pár dnů „odskočila“ do New Yorku na těhotenský večírekFoto: Profimedia.cz

Těhotenská party v Londýně, která zajisté ještě bude, aby bývalá herečka příchod miminka oslavila i se svojí švagrovou vévodkyní Kate (37) a kamarádkami z Británie, takto honosná zřejmě nebude. Kdy však má nastat ten krásný okamžik, kvůli kterému je všechno tohle haló? A narodí se Meghan a Harrymu holčička, anebo chlapeček?

Pohlaví dítěte

Snad nejčastější otázka – ihned po dotazu, zda je miminko v pořádku – je ta na pohlaví. A u prince Harryho a vévodkyně Meghan je zvědavost mnohonásobně vyšší. V královské rodině je tradice, že pohlaví miminka předem neprozrazují. Nicméně existuje několik indicií, které naznačují, že by královna mohla mít další pravnučku. Během baby shower byly totiž spatřeny doplňky zbarvené dorůžova a spíše s holčičí tematikou. Vévodkynina matka Doria Ragland (62) byla zase před časem viděna v obchodě s dětským oblečením obklopena spíše růžovou než modrou. Holčičku tipuje i většina sázkařů. Že by někdo v okolí prince Harryho a vévodkyně Meghan věděl víc, anebo jen chtějí mást?

Termín porodu

Stejně jako pohlaví dítěte i termín porodu je pouhá spekulace. Ale i v tomto případě lze odhadnout, kdy bude vévodkyně Meghan rodit. Původně se hovořilo o konci dubna, protože těhotenství oznámila v půli října na svatbě princezny Eugenie. Tento termín potvrdila počátkem roku i sama vévodkyně Meghan během návštěvy anglického města Birkenhead.

Jenže počátkem února si pustil pusu na špacír George Clooney (57), blízký přítel královského páru. Přirovnal Meghan k princezně Dianě (†36) – stejně jako ona je prý i její snacha pronásledována novináři a slavný herec vyjádřil obavy, jak to skončí. Zároveň prozradil, že je vévodkyně v sedmém měsíci těhotenství a že by na to měl být brán ohled. Což by znamenalo, že by Meghan mohla porodit už dříve v dubnu. Čtvrtý měsíc v roce je tedy jistý, ale bude to Býk, anebo Beran?

Foto: Profimedia.cz

První letošní cesta Harryho a Meghan vedla do Birkenheadu, kde Meghan prozradila, že miminko přijde na svět v dubnu Foto: Profimedia.cz

Kde bude Meghan rodit

Ještě princ Charles (70) přišel na svět za zdmi královského paláce, ale už jeho synové, princové William (36) a Harry, se narodili v nemocnici svaté Marie, v soukromé části Lindo Wing. Na stejném místě pak přivedla na svět všechny tři děti i vévodkyně Kate. Meghan ale dost možná zamíří jinam. Hovoří se o Frimley Parku, což je mnohem prostší státní nemocnice. Pokud se totiž budoucí rodiče ještě před porodem přestěhují do Frogmore House ve Windsoru (Stěhují se Harry a Meghan kvůli Kate? Pravda je jinde!), který je od Londýna vzdálen zhruba 40 km, bude Frimley Park mnohem blíž. Manželé chtějí opustit Kensingtonský palác, aby měli po narození miminka více soukromí a prostoru. Objevila se také informace, že Meghan bude rodit s dulou, a mluvilo se dokonce o konkrétní osobě – Lauren Mishcon, ale ta to popřela.

Jméno a titul

Britové si rádi vsadí nejen na pohlaví, ale také na jméno. Když vévodkyně Kate čekala třetí dítě, v kurzu byla jména Albert, Arthur a Fred. O to větší překvapení bylo, když Buckinghamský palác oznámil, že další následník trůnu nese jméno Louis. Na dítě vévodkyně Meghan a prince Harryho se vsází samozřejmě také. Podle sázkařské kanceláře Ladbrokes jsou nejvyšší kurzy vypsány na Victorii, Dianu a Alici, pokud jde o dívky. V případě kluka přichází v úvahu Albert, Philip a Arthur.

Foto: Profimedia.cz

Je otázka, zda budou Harry a Meghan chtít, aby jejich dítě nosilo titul princ nebo princezna Foto: Profimedia.cz

Ať už to bude Victoria, nebo Albert, nenarodí se jako princezna či princ. Může za to zákon z roku 1917, který titul princ uděluje pouze synovi dědice trůnu. Královna ale může udělit výjimku, jako to udělala například u dcery prince Williama Charlotty (3) a posléze i jeho mladšího syna Louise. Otázka je, zda o to budou princ Harry a vévodkyně Meghan stát. O titul však novorozenec rozhodně nepřijde. V případě chlapce to bude hrabě z Dumbartonu (titul propůjčila královna princi Harrymu v den sňatku), z holčičky pak bude lady Mountbatten-Windsor.

Kdo půjde za kmotra

Je jisté, že na začátku léta se můžeme těšit na křtiny. Je to událost nejen pro nejbližší rodinu, ale i pro část britské veřejnosti, pro kterou jsou monarchie a její hlavní představitelé něčím mimořádným. Zpravidla poprvé od porodu se tu také představí miminko. V této chvíli je předmětem spekulací, kdo půjde za kmotry. S téměř stoprocentní jistotou se hovoří o Amal (41) a Georgi Clooneyových a módní návrhářce Mishe Nonoo (32), která dvojici seznámila. Nepravděpodobná se pak zdá volba prince Williama a vévodkyně Kate. Podle zvyklostí má kmotrovství zpečetit vztah k dítěti. A William i Kate mají vztah k svému synovci či neteři už předem dost jasný.

Co myslíte? Bude to holčička, nebo chlapeček? 

Reklama

Načítám