Hlavní obsah

Jedlé dárky na Den matek. Potěší hned dvakrát!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete, jak vám maminka se shovívavým úsměvem chválila všechny výtvory – i takové, které se moc nepovedly či byly nad vaše síly? Zkuste vám oběma tyto časy připomenout vlastnoručně vyrobenými dárky. Den matek je již tuto neděli.

Článek

Den matek připadá na druhou květnovou neděli a vy tím pádem máte ještě pár dní na promýšlení, co by potěšilo zrovna vaši maminku. Za nás jednoznačně vedou květiny a něco dobrého, nejlépe vlastnoručně vyrobeného. Pro inspiraci pro vás máme hned tři recepty!

Nasladko: růžové domácí marshmallow

Domácí žužú je extrémně holčičí a sladký dezert, který potěší každou sladkomilku. Ochutit ho můžete libovolnou ovocnou šťávou (nebo jako já růžovou vodou) a doplnit o oříšky nebo sušené ovoce.

Foto: Eva Malúšová

Tyhle slaďounké kostičky se nedají s kupovanými bonbony srovnávatFoto: Eva Malúšová

Naslano: domácí těstoviny

Na sladké maminku moc neužije? Jděte na to prakticky a vyrobte jí domácí těstoviny! Ochutit je můžete hned několika způsoby, a když navíc přibalíte skleničku domácího pesta, sýr nebo dobré víno, originální dárkový balíček je na světě.

Foto: Eva Malúšová

Na tyhle těstoviny ani nepotřebujete strojek a obarvit je můžete troškou řepy, špenátu nebo třeba kurkumy. Spolu s lahvičkou domácí omáčky či pesta jsou skvělou variantou pro ty, které na sladké moc neužijeFoto: Eva Malúšová

Natekuto: domácí kokosový likér

Nejsnadnější z receptů je tento kokosový likér – v podstatě jen smícháte tři ingredience. A s ananasovým džusem je prostě dokonalý!

Foto: Eva Malúšová

Kokosový likér zvládnete vyrobit i v případě, že vaření jinak moc nedáteFoto: Eva Malúšová

Za co si své maminky vážíte nejvíc?

Reklama

Načítám