Hlavní obsah
3,5
(45)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Udělejte si pokus. Na stůl položte čerstvou pokrájenou zeleninu, zdravé luštěninové pomazánky a třeba párky v listovém těstě, tedy něco z dietetického hlediska téměř neakceptovatelného. Co myslíte, že na silvestrovském večírku zmizí jako první?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Na párečky
  • 1 balení listového těsta
  • 10 ks minipárků
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce sezamových semínek
Na medovo-hořčičný dip (místo smetany můžete dát majonézu)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička chilli omáčky sriracha
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Těsto rozřežte nebo rozstříhejte na 10 trojúhelníků, počet a velikost přizpůsobte velikosti párečků. Můžete také koupit párky klasické a z každé nohy udělat 3 až 4 kousky.

02.

Každý trojúhelníček tence potřete hořčicí, na širší stranu položte párek, zarolujte a s dostatečným odstupem klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte sezamem, mákem či hrubou solí. Pečte 10 až 15 minut při 180 °C dozlatova.

03.

Podávejte jen tak nebo s dipem ze zakysané smetany, hořčice, medu, srirachy a trochy citronové šťávy.

Foto: Eva Malúšová

Silvestrovské jednohubky nemusejí být nic složitéhoFoto: Eva Malúšová

Tip: Vyzkoušejte i naše další recepty na silvestrovské občerstvení!

Máte rádi párky ve všech podobách? Nabídněte silvestrovským hostům glazované párky. Jestli to chcete zkusit i jinak, zkuste 3 recepty na originální jednohubky bez masa.

Reklama

Načítám