Hlavní obsah

Silvestrovské pohoštění snadno & rychle: 3 skvělé recepty

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Párky, slanina, rozteklý sýr, uzený losos a listové těsto. Necháme dietu i vysokou gastronomii spát a budeme se zabývat i tak dost luxusním silvestrovským debužírováním! Jediná nevýhoda je, že tohle pohoštění mizí až podivuhodně rychle, takže je třeba zvážit minimálně dvojnásobné množství surovin.

Článek

Jsou situace, kdy jde zdravé stravování stranou. A bezpochyby mezi ně patří i silvestr – jen ti nejsilnější totiž zůstanou při vší té náloži lákavých jednohubek u své obligátní zdravější stravy. A proč také? Dopřejte si poslední den v roce některou z našich snadných dobrot! Zábavné růžové lívanečky s lososem, křupavé slaninové tyčinky se sýrem i dijonské párečky v listovém těstě vám půjdou hezky od ruky a ještě potěší všechny zúčastněné.

1. Růžové bliny s křenem & lososem

Tyhle pohankové lívanečky jsou krásně růžové díky červené řepě, lehounce pikantní díky křenu a nádech luxusu jim dodá losos s křepelčími vajíčky (mrkněte na postup, jak je správně uvařit a oloupat). Jen se připravte na to, že budete muset každému mlsounovi dávat recept.

Foto: Eva Malúšová

Chcete nádech luxusu? Pusťte se do pohankových lívanečků s lososem a kysanou smetanouFoto: Eva Malúšová

2. Rozmarýnové tyčinky se sýrem a slaninou

Domácí sýrové tyčinky z listového těsta nejsou žádná novinka, ale co zkusit změnu? Naplňte je vyzrálým čedarem, rozmarýnem a křupavou slaninou a jednoduchým trikem jim vyrobte karamelový kabátek. Uvidíte, že tahle sladkoslaná chuť vás bude bavit! A namáčet si je můžete do rozpečeného camembertu, což je skvělý domácí sýrový dip úplně bez práce.

Foto: Eva Malúšová

Kombinace křupavé slaniny s karamelizovaným cukrem, rozmarýnem a rozteklým sýrem je přímo vražednáFoto: Eva Malúšová

3. Párečky pečené v listovém těstě

Co by to bylo za silvestra bez trochy uzenin? Jistě, párky pečené v těstíčku nejsou zrovna vrchol vašeho kuchařského umu, ale věřte, že patří k nejoblíbenějším jednohubkám. A medovo-hořčičný dip už bude jen třešinkou na tomto křupavém dortíku.

Foto: Eva Malúšová

Trik je v tom dochutit zlehka těsto. Čím? To se dozvíte v receptuFoto: Eva Malúšová

Reklama

Načítám