Hlavní obsah

Velikonoce: Jehněčí krk se zeleninou

Hodnocení:
(5)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 40 minut
Náročnost
nízká

Nebojte se připravit chutné jehněčí! Pokud vám toto maso je blízké, pak zkuste chutnou pečínku s rozmarýnem. Krok za krokem najdete v receptu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1.5 kg jehněčího krku
  • 2 petržele
  • 2 mrkve
  • 6 brambor
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 3 cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
Článek

Postup

Krok 1: Stroužky česneku prolisujte a smíchejte je s olejem a lžičkou soli. Hotovou směsí důkladně potřete opláchnuté a osušené maso. Vložte ho do pekáčku, posypte nasekanými bylinkami a přidejte na čtvrtinky nakrájenou cibuli. Podlijte trochou vody nebo vývarem, přiklopte a maso pečte asi hodinku. V průběhu pečení maso podle potřeby podlévejte a přelévejte výpekem.

Krok 2: Mezitím očistěte zeleninu i brambory a nakrájejte na kousky. Po hodince pečení je přidejte k masu a pečte již bez pokličky do doby, než je zelenina měkká a maso má zlatavou kůrku.

Tip: Hotovou zeleninu můžete rozmačkat šťouchadlem, přidat trochu másla, zjemnit smetanou a podávat jako přílohu.

Jehněčí maso můžete připravit i na česneku s bramborem a dušeným špenátem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek