Hlavní obsah
Foto: bileplus.cz

Foto: bileplus.cz

Nechce se vám kupovat zmrzlina z obchodu, protože je většinou plná éček a nebo je v ní příliš cukru? Udělejte si zmrzlinu doma podle vlastní fantazie a nebo vyzkoušejte tu naši ze smetanového jogurtu a pochutnáte si.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrst pistácií
    8
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 300 g čerstvého ovoce
  • 300 ml bílého jogurtu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěné ovoce vložte asi na půl hodiny do mrazáku a nechte ho zmrznout.

02.

Pak ho smíchejte s jogurtem a s třtinovým cukrem (ten můžete nahradit lžící medu nebo javorového sirupu) a vše rozmixujte na kaši.

03.

Tu naporcujte do skleniček nebo formiček a vložte ještě asi na 45 minut do mrazničky. Hotovou ovocnou zmrzlinu podávejte posypanou nasekanými pistáciemi.

Zmrzlinu je možné i zapéct, rozhodně ji vyzkoušejte.

Související témata:

Načítám