Hlavní obsah
3,3
(36)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte chuť na něco sladkého ke kávě, ale nejste zrovna přeborník v pečení? Nevěste hlavu, přinášíme vám recept na snadný jogurtový koláč s hruškami, který zvládne i úplný začátečník!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 ks vejce
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • 3 ks hrušek
Drobenka
  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g másla
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce. Míchejte, dokud není těsto krásně hladké. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy a hustě posypejte oloupanými hruškami pokrájenými na plátky.

02.

Nakonec hustě zasypejte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky, másla a krupicového cukru. Pečte asi 25 minut na 180 °C.

Podívejte se na náš lexikon hrušek, kde se dozvíte, jaké druhy existují, a který je vhodný právě na pečení.

Reklama

Související témata:

Načítám