Hlavní obsah

Jogurtový koláč s hruškami

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na něco sladkého ke kávě, ale nejste zrovna přeborník v pečení? Nevěste hlavu, přinášíme vám recept na snadný jogurtový koláč s hruškami, který zvládne i úplný začátečník!

Ingredience pro:
1 koláč
Těsto na formu o průměru 24 cm
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • 3 hrušky
Drobenka
  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g másla
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: V misce smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce. Míchejte, dokud není těsto krásně hladké. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy a hustě posypejte oloupanými hruškami pokrájenými na plátky.

Krok 2: Nakonec hustě zasypejte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky, másla a krupicového cukru. Pečte asi 25 minut na 180 °C.

Podívejte se na náš lexikon hrušek, kde se dozvíte, jaké druhy existují, a který je vhodný právě na pečení.

ynezorPumanzeSaNyknalC