Hlavní obsah

Julia Roberts slaví 51! Jaké má finty na dokonalé tělo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Filmová Pretty Woman o sobě nedávno prohlásila, že nyní je se svým tělem spokojenější než kdykoli dříve. Vypadat v 51 takhle? Na to by byla hrdá každá žena. Avšak ani Julia Roberts nemá po padesátce perfektní figuru úplně zadarmo.

Článek

Svou osudovou Pretty Woman ztvárnila skoro před třiceti lety. Hlavní roli ve filmu, který ji katapultoval mezi největší hollywoodské celebrity, by však s přehledem mohla vystřihnout i jako padesátnice. Oslnivý úsměv, dlouhé gazelí nohy, pevné a ploché břicho... To všechno má také ve svých 51 letech. Jaká jsou její pravidla pro krásné tělo?

1.    Nikdy by se nevzdala chleba

Hollywoodské diety jsou většinou jako přes kopírák. Momentálně letí nízkosacharidové jídelníčky alias bílkovinné nebo keto diety. Ačkoli mnohokrát slyšela o jejich efektivitě, Julia na ně nikdy nepřistoupila.

„Když mi je někteří nutriční specialisté nabízeli, vždycky jsem rovnou řekla ne. Dokážu udělat všechno možné, ale nikdy bych se nevzdala chleba a těstovin,“ uvedla herečka. Její každodenní jídelníček proto obsahuje sacharidy, jediné omezení tak je, že si holt dopřeje trochu menší porci.

2.    Zdravě sladký jídelníček

Juliin jídelníček je samozřejmě umírněný, vyvážený a plný prospěšných potravin. Nicméně Juliina náklonnost ke sladkému je také celkem očividná:

  • Snídaně - Banánový nebo mrkvový muffin, pokrájená papája v bílém jogurtu
  • Oběd - Zapečená polenta s batáty a artyčoky
  • Večeře - Losos v zázvorové krustě, quinoa, čínská zeleninová směs
  • Dezert - Cookie. „Jakékoli. Protože jsem nikdy nenarazila na cookie, které by mi nechutnalo,“ podotkla Julia.

Další Juliinou oblíbenou potravinou je dnes populární avokádo. „Tím jsem schopná se přejídat. Dám si ho klidně ke snídani, obědu i večeři.“

Foto: Profimedia.cz

No uznejte, nevypadá Julia Roberts naprosto dokonale?Foto: Profimedia.cz

3.    Jídlo hlavně doma

Ačkoli by Julia mohla denně obcházet nejluxusnější restaurace, ve skutečnosti se obvykle stravuje doma. „Jsem takový ten domácí typ maminky. S dětmi nejčastěji jíme doma a pohromadě. Snažím se alespoň ze snídaní a večeří dělat rodinnou událost, i když ráno to je někdy docela náročné,“ směje se trojnásobná máma, která prý často sází také na jídlo s sebou do krabičky.

4.    Cvičí aspoň hodinu čtyřikrát týdně

„Úplně upřímně, já cvičení nemám moc ráda. Ale co se dá dělat, bez něj by to nešlo. Naštěstí jsem si aspoň zamilovala ten pocit, který nastane po tréninku. To mě hodně motivuje,“ popisuje Julia.

V současnosti sází na step aerobic v kombinaci se silovým cvičením. Prvních 20 až 40 minut tréninku věnuje právě kardio cvičení formou aerobiku. Pak následuje 40 minut posilování. V tomto případě volí dnes tradiční sestavy cviků jako dřepy, kliky, angličáky, výpady a tak dále. Se svým trenérem samozřejmě zařazují i cviky s těžkými činkami, které efektivně tónují svaly.

Foto: Profimedia.cz

Růžová s blond vlasy krásně ladí. A když si ji můžete se svou figurou dovolit, je to paráda!Foto: Profimedia.cz

5.    Jóga a pilates

Jako bonus Julia sem tam zařadí i jiné formy cvičení. Zejména pak jógu a pilates. O nich říká, že ji narozdíl od posilovny opravdu baví. Celý Hollywood si dnes zamiloval jógu a titulní představitelka filmu Jíst, milovat, meditovat na tom nemůže být jinak!

Jaký film s Julií Roberts máte nejradši?

Reklama

Načítám