Hlavní obsah

Kabelka a boty: Jaké kombinace se k sobě hodí?

Foto: Filip Matušinský

Úlovky z podzimních kolekcí pro vás spárovala stylistka MartinaFoto: Filip Matušinský

Reklama

K hnědé kabelce jedině boty v nachlup stejném odstínu. Postupujete při oblékání podobně? A co se pro tentokrát pustit do nápaditější sestavy? Inspirovat se můžete naší podzimní top desítkou!

Článek

Zatímco dříve se nosily kabelky a boty zásadně v identickém odstínu, v dnešní době už se na podobné ladění nehraje. Oběma kouskům to samozřejmě musí slušet, co se ale cení více než samotná barva, je to, jestli spolu pár souzní stylově. Chcete si prohlédnout několik praktických ukázek, zahrnujících krásné kousky z nových kolekcí? Pokračujte dále!

Zvířecí parta

Se zvířecími potisky je potřeba nakládat opatrně – ve většině případů se vyplatí zvolit jen jeden kus. Světlou výjimkou jsou kombinace, kdy se na druhém kousku objevuje vzoreček jen v malé míře, jako na této kabelce. Potisky mají navíc stejný barevný základ, takže přes všechnu tu divočinu působí celek harmonicky.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené boty (Baťa, 999 Kč), semišová kabelka (Baťa, 1899 Kč), sluneční brýle (Ray-Ban, info o ceně v obchodě)Foto: Filip Matušinský

Na vysoké noze

Zamilovaly jste si šněrovací boty na podpatku, inspirované army stylem? Doplňte je co možná nejjednodušeji -– nadčasovou klasikou.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: semišové boty (H&M, 5999 Kč), kožená kabelka (H&M, 3999 Kč), peněženka (Lindex, 399 Kč)Foto: Filip Matušinský

S metalickým odleskem

Kovové odlesky jsou stále aktuální a na botách se vyjímají skvěle. V nízkých chelsea boots vydržíte běhat celý den, praktickým kouskem je i prostorná kabelka, do které se vám vejdou veškeré nezbytnosti.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené boty (Wojas, 2799 Kč), kožená kabelka (Beltissimo, info o ceně v obchodě), kožešinový límec (stylistky vlastní)Foto: Filip Matušinský

Módní maraton

Máte-li rády pohodlí, máme pro vás dobrou zprávu – tenisky se budou nosit i na podzim a rozhodně nejen do posilovny. Obout je můžete téměř ke všem ležérním outfitům. Stejně praktické jako tenisky jsou i módní vaky, které jednoduše přehodíte křížem přes rameno.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: tenisky (Nike, Air Max, 2860 Kč), vak (Promod, 899 Kč), hodinky (Guess, info o ceně v obchodě)Foto: Filip Matušinský

Hnědá a černá? Povolena!

O této dvojce se toho hodně napovídá, faktem ale je, že některé odstíny hnědé s černou vycházejí více než dobře. Přednost nicméně doporučujeme dávat světlejším barvám, tmavě hnědá může být problematická.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: semišové kozačky (Beltissimo, 7990 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč), vlněný klobouk (H&M, 399 Kč)Foto: Filip Matušinský

Buďte povrchní

S oním přídavným jménem to samozřejmě nemyslíme doslovně. Řeč je o materiálech s různou povrchovou úpravou, které dodají na zajímavosti i dvěma černým kusům.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kabelka (Armani Jeans, 5790 Kč), boty (H&M, 1499 Kč), šátek (stylistky vlastní)Foto: Filip Matušinský

Barevní sourozenci

Pokud se rozhodnete zůstat u jedné barvy, nebojte se pohrát s jejími odstíny. Stylistka Martina vybrala kousky, které balancovaly na pomezí vínové a červenooranžové.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: semišové boty (Geox, 3790 Kč), kabelka (Lindex, 599 Kč), klobouk (Massimo Dutti, 1590 Kč), náhrdelník (stylistky vlastní)Foto: Filip Matušinský

V byznys stylu

Uhlazenou a elegantní variantu zvládnete vytvořit i bez podpatků. Oxfordky s kovovou špičkou se hodí do kanceláře i na schůzku. Kabelka by se měla nést v podobném duchu. Co říkáte na tuhle aktovkovou kabelku?

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené oxfordky (Wojas, 2299 Kč), kabelka (Lindex, 999 Kč), diář (Moleskine, 440 Kč), brýle (stylistky vlastní)Foto: Filip Matušinský

Parťák pro váš notebook

Tip máme i pro ty z vás, které s sebou musí občas nosit notebook a s běžnou kabelkou se tak nespokojí. Tašku z limitované kolekce korejského návrháře zdobí nevšední kombinace kostky a maskáčového vzoru, boty proto volte klasické bez zbytečného zdobení.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kožené boty (Baťa, 2499 Kč), taška (Camotartan for Geox, 4190 Kč), svetr (Mango, 899 Kč)Foto: Filip Matušinský

Večírková verze

Párování zakončíme večírkovým tipem. I ty nejjednodušší šaty dotáhne k dokonalosti následující dvojka – krajkové lodičky a zlaté obdélníkové psaníčko s efektem prošívání. Líbí?

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kabelka (H&M, 599 Kč), boty (H&M, 999 Kč), náušnice (Parfois, 199 Kč)Foto: Filip Matušinský

Kterou sestavou se vám stylistka nejvíce trefila do vkusu? Napište nám!

Reklama

Načítám