Hlavní obsah

Vychytávky na cesty do letadla, vlaku i auta: Pořiďte si polštář na pás i podpěrku obličeje

Foto: Kostiantyn Voitenko, Shutterstock.com

Foto: Kostiantyn Voitenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona cestování a dovolených právě odstartovala a před námi je kromě pobytů u moře či v horách také pár hodin strávených v autech, vlacích či letadlech. A přesně pro tyhle chvíle jsou ideální mnohé vychytávky pro vaše pohodlí, ale i pomůcky na spaní. S jednou bizarní novinkou nyní přichází i americká firma.

Článek

Nafukovací polštářky a podhlavníky, jež si dáte za krk a opřete se o sedadlo, jsou určitě známou pomůckou, kterou disponuje nejeden cestovatel. Už jste se ale setkali s opěrkou hlavy, která umožňuje odpočinek v předklonu? Pak vám musíme ukázat novinku, jež na první pohled budí rozpaky, ale podle výrobců slibuje příjemný odpočinek.

Novinka na trhu

Cestovní skládací držák TruRest s ergonomickým designem, který má své vlastní pouzdro, slibuje podle výrobců konečně pořádný oddych během dlouhých cest v letadlech a vlacích. Je totiž navržený tak, aby se dal připnout ke stolečkům před vámi a vy jste mohli odpočívat v předklonu. Jde o polstrovaný rám, který drží obličej a je inspirovaný masážními stoly s otvory pro tvář. Jeho výšku a rozměry lze upravit tak, aby odpovídaly obličeji a hrudi uživatele. Pokud neodpočíváte, můžete jej proměnit v držák tabletu.

Foto: TruRest / hypnap.com

Opěrka obličeje je inspirovaná masážními stoly, dá se pořídit v předprodeji za 145 dolarůFoto: TruRest / hypnap.com

Polštáře a podhlavníky

Zda se tato svérázná opěrka v budoucnu uchytí, je zatím otázkou, ale prozatím můžete vybírat z velkého množství nákrčníků a polštářů ergonomických tvarů a z paměťové pěny. Většinou disponují i pouzdry a návleky, do nichž je můžete složit. Pokud však cestujete takzvaně low-cost, šetříte nejen peníze, ale i místo a nejvíce využijete nafukovací polštáře. Hodit se budou i ty, které navléknete na bezpečnostní pásy v autě. Ty ocení hlavně spolujezdec či starší děti, jež už nepotřebují sedačku.

Další vychytávky

Na delší cesty, kde počítáte s tím, že byste rádi zamhouřili oči, si můžete přibalit pro větší komfort také hedvábnou masku na spaní, která odcloní světlo na palubě či v autě. Na letiště, kde často strávíte delší čas, i do letadel, kde je občas silnější klimatizace, nezapomeňte přibalit ještě malou skladnou deku. O autě ani nemluvíme, tam je dobré ji mít ve standardní výbavě v kufru pro všechny případy. Jaké vychytávky se ještě hodí na cesty? Tady je našich 12 tipů.

Načítám