Hlavní obsah

Nejlepší kempy, které nezklamou, a odjedete s tunou zážitků! Užijte si bylinné lázně nebo adrenalin

Foto: EZ-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: EZ-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte, že dovolená v kempu znamená jen povalování se u více či méně špinavého rybníka, a když není hezky, ani to ne? K tomu nepohodlné spaní, mravenci ve stanu a k večeři maximálně buřty z ohně nebo konzervy ohřáté v ešusu? Omyl, kempovat se dá dnes úplně jinak! Čistota, široká nabídka nejrůznějších aktivit, zážitků a služeb a k tomu i možnost luxusnějšího ubytování, než je stan, je leckde standard. Tyhle kempy vás určitě nezklamou!

Článek

Pro někoho je kempování a stanování životní styl, pro jiného spíš noční můra. Ovšem dost možná jsou veškeré vaše obavy zbytečné, protože řada současných kempů je úplně jiná, než jaké si pamatujete z dětství.

Nejlevnější a nejjednodušší variantou je vlastní stan, karimatka a spacák, ale když si připlatíte, můžete mít v kempech i pohodlnější ubytování. Samozřejmě pořád si můžete vařit v kotlíku nad ohněm, ale ve většině zařízení najdete i restaurace, kde vám standardně uvaří. Navíc provozovatelé kempů zjistili, že čím víc toho návštěvníkům nabídnou, tím déle se jim tam zdrží a hlavně se zase vrátí. A tak se kempy předhánějí v nabídce nejrůznějších sportovních a adrenalinových aktivit, zábavných programů pro celou rodinu a půjčovnami všeho možného. Tohle je jen malý výběr toho, co všechno můžete v kempech zažít.

Kemp Dolánky v Českém ráji

Foto: Archiv Kemp Dolánky

Kemp Dolánky potěší hlavně vodáky a cyklistyFoto: Archiv Kemp Dolánky

Začneme kempem Dolánky v údolí Jizery v Českém ráji. Co se týče ubytování i nabídky jídel v bistru - je naprosto tradiční. Bez vlastního stanu či karavanu se neobejdete, jiné ubytování než na rozlehlé stanové louce tu není. Odměnou vám ale bude tiché hučení řeky a malého jezu hned u kempu, u nějž se můžete i koupat.

Ideální místo to je pro cyklisty a vodáky. V areálu kempu je půjčovna kánoí, raftů a kajaků a také koloběžek. Každý den se tak můžete věnovat něčemu jinému, ale aktivity lze i krásně zkombinovat. My třeba vyzkoušeli dojet z kempu na koloběžkách do Malé Skály až do Žluté plovárny, kde proběhla „výměna strojů“, a my přesedli na rafty. Na nich jsme se vrátili zpět do kempu Dolánky a věřte, že to byl krásný celodenní výlet pro velkou partu dospělých a dětí, včetně těch nejmenších (nejmladšímu účastníkovi byly zhruba dva roky a jízdu na koloběžce si užil v bezpečné sedačce).

Kemp Stříbrný rybník

Foto: Archiv Kemp Stříbrný rybník

V Gladiator aréně si dáte pořádně do tělaFoto: Archiv Kemp Stříbrný rybník

Z Českého ráje se teď přesuneme k Hradci Králové, ke Stříbrnému rybníku, kde se nachází kemp s širokou nabídkou všeho možného.

Samozřejmě i tady si vystačíte s vlastním stanem či karavanem, ale možností je víc – kemp pronajímá vylepšené čtyř či šestilůžkové stany (na dřevěném podstavci, s lůžky včetně peřin, ledničkou, elektrickou zásuvkou a světlem), mobilhomy a chatky.

V čem je opravdové kouzlo tohoto kempu, je nabídka nejrůznějších adrenalinových a sportovních aktivit. Skvělá je třeba Gladiator aréna s více než 40 různými překážkami typickými právě pro překážkové běhy (v nabídce jsou programy i pro děti a větší či menší skupiny), venkovní laser game, archery game (variace na paintball, ovšem středověká verze v převlecích a s meči a šípy), lesní minigolf či možnost vyzkoušet wakeboarding.

Autokemp ATC Merkur Pasohlávky u Nových Mlýnů

Foto: Archiv ATC Merkur

V kempu Merkur nabízí obrovské množství sportovních aktivitFoto: Archiv ATC Merkur

Jižní Morava na břehu horní novomlýnské nádrže, to je místo, kde najdete kemp Merkur se dvěma vodními lagunami. Jeho nabídka ubytování je opravdu široká – nabízí klasické plochy pro stany a karavany, dvou až čtyř lůžkové apartmány, chatky i bungalovy.

A nudit se tam nebudete – radost vám určitě udělá třeba letní kino nebo animační programy pro děti. A sportovci? Pro ty je tam půjčovna kol, škola a půjčovna windsurfingu a kiteboardingu, speciální dráha pro kola pumptrack, vzduchové trampolíny, nafukovací zábavní park na vodě o rozloze 1500 metrů čtverečních a spoustu dalších hřišť a možností zábavy.

Camping Lipno Modřín

Foto: Archiv Camping Lipno Modřín

Především rodiny s dětmi se tady nudit nebudouFoto: Archiv Camping Lipno Modřín

Lipno a tamní přehrada patří k oblíbeným dovolenkovým destinacím a v tomhle kempu si určitě užijete podle svých představ. Co se týče ubytování – kromě klasické stanové louky je tu i několik čtyřlůžkových jurt v japonském stylu.

V čem je ale Camping Lipno Modřín nepřekonatelný, to je nabídka nejrůznějších aktivit, sportovního vyžití a podobně. Animační programy pro děti, minigolf, nejrůznější sportovní hřiště, osvětlená Jezerní cyklo-inline stezka, pingpongové stoly, půjčovna šlapadel a nejrůznějšího sportovního vybavení… To všechno tam mají.

Středověký Malešov Camp

Foto: Archiv Středověký kemp Malešov

V Malešově mohou „kempovat“ i opravdu zhýčkaní hostéFoto: Archiv Středověký kemp Malešov

Tohle je trochu jiné kempování, jde spíš o zážitek a rozhodně je to vhodné i pro trochu zhýčkané kempaře. Na zahradě na břehu rybníka pod středověkou tvrzí Malešov u Kutné Hory se budete moct přenést tak trochu do historie. Tamní malý kemp je totiž v ryze středověkém stylu – v nabídce je osm stanů s celkovou kapacitou 32 lůžek. Ale nebojte, je to sice středověk, ale v duchu 21. století, takže každý stan má vlastní WC a sprchu, manželskou postel a dvě jednolůžka.

Kromě výletů v okolí si v kempu můžete užít relaxační bylinnou lázeň v kamenné lazebně, zažít dobrodružství při únikové hře či se vydat na pivovarskou exkurzi do tamního pivovaru.

Vranovská pláž Holiday park

Foto: Archiv Vranovská pláž Holiday Park

Kienova dynamická houpačka je jedním z velkých taháků tohoto kempuFoto: Archiv Vranovská pláž Holiday Park

Vranovská přehrada je další top dovolenkové místo u nás a kemp Vranovská pláž - Holiday park vás rozhodně nezklame. Už jen možnosti ubytování jsou tam neskutečné – od stanové louky přes karavanová stání, různé druhy chatek, mobilhomů až po apartmány a penziony.

A co tam dělat kromě koupání v přehradě? V podstatě cokoli, na co si jen vzpomenete. Děti se mohou těšit na animační program, v provozu je i letní kino, půjčovny všeho možného, lanový park, vodní tobogany a skluzavky, hřiště všeho druhu, ale i opravdu adrenalinový zážitek - skok z mostu na Kienově dynamické houpačce, který můžete dopřát už dětem od pěti let!

Dovolenkový ráj a oblíbená destinace Čechů je Chorvatsko, které vás ale stále dokáže překvapit. Vyrazte po stopách Vinnetoua, pažské krajky či lahůdky zvané šokol

Související témata:
Kempy
Vranovská přehrada

Načítám