Hlavní obsah

Dovolená v maringotce: vybrat si můžete tu mezi stromy, kousek od včel nebo v levandulovém poli

Foto: Spaní na medu

Foto: Spaní na medu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klid, ticho, relaxace i romantika ve dvou. Představujete si takhle nějak vysněný víkend? V tom případě vyrazte do přírody a objednejte si spaní v maringotce. Můžete ji mít v lese, sadu i v levandulovém poli.

Článek

Postrádáte ve víru velkoměsta soukromí a rádi byste si na chvíli odpočinuli od pracovního či rodinného kolotoče? Oázu klidu najdete v útulných maringotkách, které nabízí nezapomenutelný zážitek. Většinou jsou totiž umístěné v přírodě, na samotě u lesa nebo někde v sadu, kde vás bude rušit maximálně zpěv ptáků či bzukot včel. Některé jsou dokonce spojené se zážitkem v podobě ranní snídaně, apiterapie (léčba včelími produkty) či koupání v kádi. Zde je náš výběr míst, která nás zaujala a kde budete zaručeně v souladu s přírodou.

Na samotě v meruňkovém sadu – Kobylí

Přestavěnou maringotku Meruňku pro 3 až 4 osoby najdete v sadu u Kobylí na Moravě. Elektřinu, vodu ani wifi zde sice nenajdete, zato načerpáte novou energii a užijete si spojení s přírodou i ochutnávku místního vína. Dostanete zde také domácí chléb a mléko. Venku můžete lenošit v hamakách (houpacích sítích) nebo na houpačce, rozdělat si táborák v ohništi, osvěžit se v kádi s vodou a v červenci si natrhat v sadu čerstvé meruňky. Uvnitř maringotky si uvaříte na plynovém vařiči a vodu vám majitelé připraví do kanystrů. Cena za noc je 1490 Kč.

Maringotka s výhledem na Sněžku – Libkov

Romantiku v sadu, kde se pasou ovce, nabízí maringotka v Železných horách v obci Libkov v Pardubickém kraji, kde najdete nejen klid, ale také krásné výhledy přes Polabskou nížinu až na Sněžku. Vůz je zaparkovaný v odlehlé části ohrady pod stromy a je zrekonstruovaný v útulném retro stylu, kde se kombinuje bílá se dřevem.

Nechybí pohodlné spaní na dvoulůžku, dřevěný stůl se dvěma židlemi, dvouplotýnkový vařič se základním kuchyňským vybavením, malou ledničkou a nádobím. Součástí je i skromná knihovnička na deštivé dny a křesílko s kožešinou. V předsíňce pak najdete sprchový kout s teplou vodou. Parkovat můžete asi 100 metrů od maringotky pod kopcem. Rezervovat si svůj pobyt lze na webu Airbnb, za noc zaplatíte 1990 Kč.

Ráj v levandulovém poli – Chodouň

Spaní blízko levandulového pole v Chodouni v okrese Beroun je skvělou příležitostí pro páry, které milují vůni této zázračné rostliny. Vyčistíte si tu hlavu a načerpáte novou energii z čisté přírody. Ve skromném ubytování pro dva na vás totiž čeká nejen ticho a klid, ale i bio levandulová kosmetika a harmonizovaná voda. Objednat lze i levandulové prosecco či mojito.

Hned vedle najdete restauraci se snídaní v podobě brunche, místními specialitami a skvělými dezerty. Areál Levandulového údolí nabízí také zážitky - aromaterapii a lázeňské procedury, které probíhají ve SPA domku. Cena maringotky je uvedena pro dvě osoby na noc, od 1. 6. do 30. 7. zaplatíte 4500 Kč, od 1. 8. do 30. 10. 3800 Kč a od 1. 11. do 30. 5. vás noc vyjde na 3500 Kč.

Spaní na medu – Říčky v Orlických horách

Uprostřed nedotčené přírody přímo pod hřebenem Orlických hor je na rozkvetlé louce do svahu zasazen včelín s kouzelným výhledem do krajiny. Nově postavená maringotka s obrovskými okny neslouží jen jako domov pro pilné včelky, ale na několik dní se může stát i tím vaším. Budete s nimi sdílet jeden prostor, odpočívat jen 9 cm nad úly v léčivém biopoli, při usínání uslyšíte včelí bzučení a po celou dobu pobytu přirozeně dýcháte vzduch nasycený vůní medu, vosku a propolisu. Díky speciálně zkonstruovanému prosklenému úlu budete z bezprostřední blízkosti sledovat fantastický svět včel. Soužití se včelami v jejich přirozeném prostředí je neopakovatelný zážitek, který nikde jinde na světě nenajdete.

Ve Spaní na medu jde o propojení apiterapie (terapie včelami) a dnes moderního glampingu. Maringotka je zařízena v organickém stylu, je vybavena minimalistickou kuchyní, koupelnou s prostorným sprchovým koutem a toaletou. Z velké pohodlné postele můžete pozorovat úžasné západy slunce. K dispozici je i venkovní gril a houpací síť. Ubytování je až od 12 let a bez zvířecích miláčků. Délka pobytu jsou minimálně 2 noci, přičemž například víkendový pobyt od pátku do neděle stojí 7950 Kč za noc.

Maringotka s venkovní vanou - Trutnov

Další z kouzelných obytných maringotek se nachází v okrese Trutnov, v přírodě Podkrkonoší. Přesnou adresu se ale dozvíte až po vytvoření rezervace, takže budete do poslední chvíle napnutí. Plně vybavená maringotka s interiérem ve světlém dřevě a s venkovní vytápěnou koupací vanou a ohništěm však jistě bude nevšedním zážitkem. Cena za jednu noc je 2500 Kč, ale objednat si musíte pobyt alespoň na dvě noci.

Načítám