Hlavní obsah

Na našich horách je sezona v plném proudu. Známe místa, kde si užijete lyžovačku ještě před Vánocemi

Foto: dolnimorava.cz

Foto: dolnimorava.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní zima začala přímo královsky a bohatá sněhová nadílka umožnila lyžařským areálům otevřít sjezdovky a spustit vleky již začátkem prosince. Pro ty, kteří už se nemohou dočkat, až budou brázdit svahy, přinášíme tipy na horská střediska, kde aktuálně najdete přímo skvostné podmínky. Navíc za příznivější ceny!

Článek

Naše lyžařské areály rozhodně mají co nabídnout. Moderní lanovky a vleky, zbrusu nové sjezdové tratě různých náročností, večerní lyžování i akční ceny skipasů, které budou platit až do Vánoc. Příjemnou a pohodlnou možností, již nabízí už většina skiresortů, je zakoupení skipasů nebo třeba rezervace vybavení v půjčovnách i míst v lyžařských školách předem online. Vyhnete se tak frontám na místě.

Dolní Morava

V horském resortu Dolní Morava pod Kralickým Sněžníkem jede zimní sezona naplno. Novinkou je široká rodinná sjezdovka Vyhlídková a také nejdelší sjezdovka v Česku o délce téměř čtyři kilometry. V prosinci můžete využít akční ceny skipasů, prckové do šesti let si zalyžují zdarma. V Dolní Moravě se hodně orientují na děti, které se vyřádí třeba na zábavné trati Snow Fun Trail s herními prvky, otestovat své dovednosti pak mohou v Mamutíkově skiparku. Ratolesti–začátečníky svěřte instruktorům v lyžařské škole.

Nechce se vám na svah? Vyzkoušejte adrenalinový zážitek v podobě jízdy na Mamutí horské dráze, bobovce s více než 20 zatáčkami a podzemním tunelem.

Foto: dolnimorava.cz

Dolní Morava je rájem pro rodiny s dětmiFoto: dolnimorava.cz

Lipno

Lyžařské středisko v Lipně nad Vltavou je sice menší, ale o to malebnější. Na své si přijdou sjezdaři všech úrovní, včetně úplných začátečníků. Skiareál Lipno nabízí pohodové lyžování na více než 15 km většinou příjemně širokých sjezdovek. K těm nejdelším patří modrá sjezdovka Jezerní (měří 1 400 metrů), která je zároveň spojnicí se sjezdovkami na druhé straně areálu. Využít můžete hned tři čtyřsedačkové lanovky, jednou z novinek posledních let je rozšířený a vylepšený snowpark.

Ti zdatnější mohou otestovat skicrossovou či snowcrossovou trať. Děti se naučí první krůčky na lyžích pod dohledem zdejšího maskota Lišáka Foxe na výukovém hřišti s pojízdnými koberci a slalomovými drahami s podjezdy a tunely. Pokud si obstaráte kartu hosta Lipno.card, získáte mimo jiné zvýhodněné skipasy nebo vstupy na Stezku korunami stromů. Po dni stráveném na lyžích se můžete ohřát v aquaparku s dětským vodním světem a saunami, za návštěvu stojí také motýlí dům Papilonia.

Foto: lipno.cz

Na Lipně si užijete sjezdy s výhledem na jezeroFoto: lipno.cz

Špindlerův Mlýn

Sjezdovky pro začátečníky i zkušené lyžaře, dokonale upravené běžkařské tratě, lyžařská škola, půjčovny vybavení i ski servisy, široký výběr možností, kde se občerstvit, prostě dokonalé zázemí pro všechny milovníky zimy a lyžování. Letos si Skiareál Špindlerův mlýn nachystal hned několik novinek, mezi nimi například dvě zbrusu nové sjezdovky s nejmodernějším systémem technického zasněžování. A co když už jste se nabažili lyžování? Děti to určitě bude bavit v aquaparku, zážitkem je i snowtubing nebo sjezd na nejdelší sáňkařské dráze u nás (ta bude v provozu podle aktuálních sněhových podmínek).

Foto: krkonose.eu

Ve Špindlerově Mlýně čeká letos na lyžaře hned několik novinekFoto: krkonose.eu

Černá Hora – Pec

Ve SkiResortu Černá Hora – Pec v Krkonoších se v prosinci lyžuje za zvýhodněné ceny. Na vrchol Černé hory vás z Janských Lázní vyveze moderní kabinková lanovka Černohorský Express, kterou pak můžete využít i pro cestu zpět dolů k parkovišti. Přímo u dolní stanice lanovky najdete půjčovnu lyžařského vybavení, servis a také lyžařskou školu. Pro děti jsou nachystány cvičné louky a zábavné tratě s tunely, interaktivními prvky i pojízdnými koberci.

V největším lyžařském resortu v Česku si zalyžujete na 50 kilometrech sjezdovek (prozatím jsou v provozu jen některé, sledujte aktuální informace na webu areálu) na jeden společný skipas. SkiResort tvoří šest vzájemně propojených areálů: Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Malá Úpa, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou. A pár bonusů navíc: nevynechte sjezd po Černohorské sáňkařské cestě, absolvovat můžete výlet na sněžnicích a určitě navštivte Stezku korunami stromů, která je v provozu celoročně.

Foto: leto.skiresort.cz

Ve skiareálu Černá Hora - Pec si užijete více než 50 km sjezdovekFoto: leto.skiresort.cz

Harrachov

Harrachov, vyhlášené středisko zimních sportů, je zárukou dobrých lyžařských podmínek. Na vrchol Čertovy hory vedou dvě čtyřsedačkové lanovky, vybrat si tu můžete ze čtyř různě dlouhých a obtížných sjezdových tratí. Mezi velké výhody areálu patří jeho poloha na severním úbočí, která chrání lanovky před větrnými poryvy. Díky osvětlenému vleku zde ve spodní části červené sjezdovky vedle mamutího skokanského můstku probíhá i večerní lyžování. Aktuálně se lyžuje za ceny vedlejší sezony, pro rodiny s dětmi jsou k dispozici skipasy za zvýhodněnou cenu.

Harrachov si užijete, i když nejste vášniví lyžaři, pobavit se můžete třeba na indoor golfu, nechybí tu hned několik wellness center s bazény a saunami, milovníci kultury nesmí vynechat muzeum skla nebo hornictví, škoda by byla nepodniknout procházku k úchvatným Mumlavským vodopádům.

Foto: harrachovcard.cz

Harrachov nabízí spoustu možností zábavy i pro nelyžařeFoto: harrachovcard.cz

Načítám