Hlavní obsah

Kam všude dát rozjasňovač a kde koupíte nejlevnější?

Foto: Tata Mamai, Shutterstock.com

Foto: Tata Mamai, Shutterstock.com

Reklama

Rozjasňovač by vám v beauty výbavě neměl chybět. Inspirujte se naším výběrem třpytivých produktů, které nestojí majlant, a naučte se je využívat ve prospěch rozzářené pleti!

Článek

Pošmourné počasí potřebuje trochu lesku, nemyslíte? Rozjasňovač  je to, co vám dodá jiskru, i když byste možná potřebovaly raději ulehnout k zimnímu spánku. Máte radši tekuté textury, nebo dáváte přednost kompaktnímu balení a štětci? Které rozjasňovače umí přirozený efekt a nezruinují vám peněženku? Náš průvodce rozjasňovači neboli highlightery vám v tom udělá jasno!

Šetřete s ním

Rozjasňovač má za úkol zdůraznit rysy a vnést blyštivou energii do líčení. Je druhou částí konturování, kdy se tmavší barva (bronzer) použije ke kamufláži a zeštíhlení obličeje, kdežto highlightery mají za úkol zdůraznit přednosti a udělat tvář symetričtější. S rozjasňovači musíte za každých okolností nakládat opatrně. V první řadě by vůbec neměl být vidět, efekt disko koule si nechte jen na karneval.

Druhy rozjasňovačů

Nejpraktičtější jsou pudrové v kompaktním balení. Postupujte tedy v pořadí make-up, pudr, rozjasňovač. Nanášejte ho štětcem s co nejjemnějšími štětinami a menší hustotou a držte se tenké vrstvy. Lépe další lesk přidáte, než uberete, a odličovat si celý make-up není zrovna ideální.

Foto: Archiv firem

Zleva: Štětec na rozjasňovač e.l.f, 135 Kč, prodává parfumerie Douglas. Štětec na rozjasňovač Diva & Nice, 89 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Další skupinkou jsou rozjasňovače tekuté a krémové. Ty nanášejte na tvář prsty a dobře je zapracujte, aby nebyly vidět přechody a vrstva byla jednolitá. Můžete je nanést na nenalíčenou tvář a až potom nanést make-up, nebo ve stejném postupu jako pudrové. Jsou skvělou volbou pro ženy, které mají sušší pleť.

Kam s rozjasňovačem? 

Hlavním místem, kam highlighter nanést, je vršek lícních kostí. Pokud máte v očním okolí vrásky, s tímto produktem šetřete a nanášejte ho o trochu níž. Pak patří na špičku nosu, na kořen nosu mezi obočím, do vnitřních koutků očí a nad zobáček horního rtu. Nakonec můžete obličej přestříkat fixačním sprejem, který zafixuje celý make-up, včetně rozjasňovače.

Rozjasňovač můžete použít i bez make-upu, anebo si s ním tekutý make-up vylepšit. Smíchejte kapku třpytivého tekutého produktu s vaším make-upem a voilà, nejrozjasněnější a šťavnatá pleť je na světě.

Cenově se pohybují od sta korun po tisícovku, s tím, že obsahují třeba i diamantové částečky. My se zaměřili na levnější varianty do tří stovek, které vypadají dobře i bez pravých diamantů!

Pudrové

Foto: Archiv firem

Zleva: Rozjasňovač na obličej a tělo Essence, from Santa with love, 109 Kč. Paletka rozjasňovačů Catrice, Luminice, 200 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Rozjasňovač Maybelline, Master Chrome, 280 Kč. Paletka rozjasňovačů Makeup Revolution, Cheek Kit, 140 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Tekuté

Foto: Archiv firem

Zleva: Rozjasňovač trend IT UP, Daily Dose of Glow 100 Kč, prodává drogerie dm. Tekutý rozjasňovač I Heart Revolution, 140 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tekutý rozjasňovač NYX, 99 Kč. Rozjasňující fluid Dermacol, 269 KčFoto: Archiv firem

Krémové

Foto: Archiv firem

Zleva: Rozjasňující tyčinka Gabriella Salvete, 149 Kč, prodává parfumerie Marionnaud. Rozjasňovač Manufaktura, 249 Kč, odstín gold.Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám