Hlavní obsah
3,1
(14)
Foto: Helena Rytířová

Foto: Helena Rytířová

Aktualizováno

Přinesli jste z lesa nadílku? Zkombinujte houby s kapustičkami a ochutnejte vynikající polévku!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 20 ks růžičkové kapusty
  • 1 000 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 30 g másla
  • 200 g hřibů
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 30 g hladké mouky
  • 100 ml smetany
Článek

Postup

01.

Z kapustiček odstraníme krajní zvadlé lístky a opereme je. Dáme je vařit na 10 minut do osolené vody. Pak je z vody vyndáme a vložíme do studené vody, aby neztratily barvu. Vývar nevyléváme.

02.

Hříbky očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a kmín. Smažíme za stálého míchání asi 3 minuty.

03.

Houby zaprášíme moukou, rozmícháme a odstavíme z ohně. Zalijeme trochou studené vody, rozmícháme dohladka a rozředíme vývarem z kapustiček a smetanou. Polévku vaříme 15 minut za občasného míchání. Do uvařené polévky dáme kapustičky a necháme je prohřát.

Související témata:

Načítám