Hlavní obsah

Karbanátky z brokolice

Hodnocení:
(43)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Připravte si lehkou a chutnou večeři bez masa. Brokolicové karbanátky jsou uvnitř jemné, navrchu křupavé a podlehnou jim i zarytí masožrouti!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brokolice
  • 1 vejce
  • 100 g sýru feta
  • 4 lžíce quinoy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 200 g strouhanky
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Do hrnce dejte vodu, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Mezitím rozdělte brokolici na růžičky. Pak ji v osolené vodě vařte 10–12 minut.  Quinou uvařte podle návodu. Cibuli nasekejte nadrobno a sýr rozdrobte.

Krok 2: Okapanou brokolici dejte do mísy a vidličkou ji rozmačkejte. Přidejte quinou, rozdrobený sýr, 3 lžíce strouhanky, rozšlehané vejce, nasekanou petrželku a směs ještě osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. 

Krok 3: Ze směsi tvarujte karbanátky a obalujte ve zbylé strouhance. Takto připravené je smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

Krok 4: Pro zdravější variantu můžete karbanátky vyskládat na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem upéct v troubě dozlatova. 

Podávejte je s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama