Hlavní obsah

Kuřecí karbanátky v asijském stylu

Hodnocení:
(111)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Karbanátky a mleté maso obecně jsou v našich končinách velmi oblíbené. Aby to nebylo tak fádní, zkusili jsme je tentokrát dochutit ve stylu exotických dálav jižní a jihovýchodní Asie. A věřte, že výsledek byl tak skvělý, že se o něj musíme podělit!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 kuřecí stehenní řízky
  • 3 lžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžíce tmavého sezamového oleje
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 2 lžíce sezamových semínek
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na kusy a namelte na strojku na maso. Přidejte tamari omáčku (případně si vystačíte s klasickou sójovkou, ale tamari má ostřejší říz), na ovonění lžíci oleje z praženého sezamu a nastrouhaný zázvor.

Krok 2: Pak karbanátky dodělejte tak, jak jste zvyklí: přidejte vejce a strouhanku, případně i trochu soli – ale pozor, sójová omáčka je také dost slaná. Těsto promíchejte a podle potřeby ještě přidejte strouhanku. Výsledná hmota musí hezky držet pohromadě, ale nesmí být příliš suchá.

Krok 3: Plech vyložte pečicím papírem. V dlaních tvořte stejně velké karbanátky, které položte vedle sebe na plech. Posypte sezamovým semínkem a vložte do trouby. Podle velikosti a tloušťky pečte asi 15–20 minut dozlatova.

Podívejte se ještě na další tři jídla z mletého masa: pikantní bruschetty, plněná rajčata a zapečené se sýrem. 

ynezorPumanzeSaNyknalC