Hlavní obsah
3,0
(156)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Karbanátky a mleté maso obecně jsou v našich končinách velmi oblíbené. Aby to nebylo tak fádní, zkusili jsme je tentokrát dochutit ve stylu exotických dálav jižní a jihovýchodní Asie. A věřte, že výsledek byl tak skvělý, že se o něj musíme podělit!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks kuřecích stehenních řízků
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavého sezamového oleje
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 2 lžíce sezamových semínek
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na kusy a namelte na strojku na maso. Přidejte tamari omáčku (případně si vystačíte s klasickou sójovkou, ale tamari má ostřejší říz), na ovonění lžíci oleje z praženého sezamu a nastrouhaný zázvor.

02.

Pak karbanátky dodělejte tak, jak jste zvyklí: přidejte vejce a strouhanku, případně i trochu soli – ale pozor, sójová omáčka je také dost slaná. Těsto promíchejte a podle potřeby ještě přidejte strouhanku. Výsledná hmota musí hezky držet pohromadě, ale nesmí být příliš suchá.

03.

Plech vyložte pečicím papírem. V dlaních tvořte stejně velké karbanátky, které položte vedle sebe na plech. Posypte sezamovým semínkem a vložte do trouby. Podle velikosti a tloušťky pečte asi 15–20 minut dozlatova.

Podívejte se ještě na další tři jídla z mletého masa: pikantní bruschetty, plněná rajčata a zapečené se sýrem. 

Načítám