Hlavní obsah

Řepná polévka s vínem a rajčaty

Hodnocení:
(26)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

V zimě není nic lepšího než miska horké kouřící polévky. A co teprve, když je plná samých zdravých surovin! Vyzkoušejte naši oblíbenou (a přitom supersnadnou) zahřívací z řepy, červeného vína, cibule a rajčat.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • chilli
  • 4 červené řepy
  • 150 ml červeného vína
  • 500 g rajčatové passaty
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • balzamikový ocet
  • 750 ml vody
  • zakysaná smetana
Článek

Postup

Krok 1: Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s chilli změknout na asi dvou lžících oleje, přidejte oloupanou a jemně nastrouhanou nebo rozmixovanou řepu a ještě chvíli restujte. Zalijte vínem, pasírovanými rajčaty a vodou, přidejte tymián nebo rozmarýn a malou lžičku soli a asi 15 minut povařte do změknutí.

Krok 2: Pro krémovou konzistenci můžete polévku rozmixovat tyčovým mixérem. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a 1–2 lžícemi balzamika a podávejte se zakysanou smetanou.

Tip: Ještě lepší polévka bude, když do ní spolu s řepou přidáte asi tři stroužky nasekaného česneku.

Do kterého z řepných táborů patříte: milujete ji, nebo tuhle zeleninu nemůžete ani vidět?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.