Hlavní obsah

Gott: Konec kariéry? Ještě ne!

Foto: GOJA

Karel Gott vyráží opět na turné!Foto: GOJA

Reklama

Právě dnes odstartoval své dvanácté tuzemské koncertní turné nejúspěšnější zpěvák v historii české populární hudby Karel Gott. Turné nazvané Best Of Tour 2008 - ...zpátky si dám tenhle film ukončí 3. prosince v Pardubicích. A hned se vyrojily spekulace, zda to není jeho definitivně poslední turné...

Článek

Mnohonásobný Slavík Karel Gott, který dosud doma i ve světě prodal bezmála padesát milionů alb, vystoupí za doprovodu Boom!bandu řízeného Jiřím Dvořákem a s jediným - exkluzivním - hostem turné, klarinetistou a saxofonistou Felixem Slováčkem, v devíti sportovních halách v České a Slovenské republice:

5. 11. v Plzni, 7. 11. v Českých Budějovicích, 10. 11. v Ostravě, 13. 11. v Brně, 15. 11. v Olomouci, 20. 11. v Bratislavě, 26. 11. v pražské O2 Areně, 1. 12. v Liberci a 3. 12. v Pardubicích.

Podle samotného zpěváka nejde v žádném případě o poslední turné jeho pěvecké kariéry: „Loučení a návraty, to není můj styl. Možná i proto, že jsem jich zažil tolik kolem sebe. Nejen v zahraničí, ale i u nás. Vždycky jsem se podobným srdceryvným loučením a rádoby dojemným návratům smál. I tak už se před mým turné Má pouť v roce 2006 spekulovalo, zda náhodou nehlásím konec své pěvecké kariéry. Nic takového mne ale ani ve snu nenapadlo. Ani tehdy, ani teď. Vážím si všech, kteří na mé devítikoncertní turné přijdou. Je to důkaz, že své publikum stále zajímám, svým zpěvem a písničkami ho nenudím a tím, jak vypadám, nestraším. Krám s básněmi prostě zatím nezavírám."

Foto: GOJA

Plakát k turné Karla GottaFoto: GOJA

A jaký repertoár Karel Gott svým příznivcům nabídne? „Rozhodně ne žádné novinky. Protože ty ode mne poslední dobou už vlastně nikdo ani nečeká. Někdy je mi to docela líto, protože každý zpěvák chce ukázat, že se vyvíjí, jde s dobou a má co nabídnout. Ukázalo se ale, že mí posluchači, kteří na mé koncerty cestují klidně i několik stovek kilometrů, ode mne chtějí především písně, které v nich evokují vzpomínky na něco krásného. Jsem romantický tenor, posel dobrých zpráv. Ne zpěvák, který si dává přespříliš záležet na nějakých hlubokých, sebezpytných a všechno kritizujících textech. Proto na turné budu zpívat písničky, které si v průběhu mé bezmála padesátileté pěvecké kariéry mí příznivci nejvíce oblíbili. Od Žalu jsem dřív se smál, kterou jsem zpívával na přelomu padesátých a šedesátých let v pražských kavárnách, přes hity vzešlé z divadélek Semafor a Apollo nebo z autorských dílen Karla Svobody a Ladislava Štaidla až po písně, které u mých posluchačů bodovaly v posledních desetiletích. Přijďte si se mnou dát zpátky film mého života!"

Reklama

Související témata:

Načítám