Hlavní obsah
3,8
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Ať už patříte k lidem, na které není radno mluvit před jejich prvním ranním šálkem, nebo si kávu dopřejete jen příležitostně, tomuhle dezertu v podobě kávových muffinů s čokoládou propadnete!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
Těsto
  • 80 g másla
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 ks vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička instantní kávy
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka soli
  • 50 g mléčné čokolády
Pomazánka
  • 100 g čerstvého sýra
  • 50 g mléčné čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička instantní kávy
Článek

Postup

01.

Na muffiny ušlehejte změklé máslo, vajíčko a mléko a přidejte všechny suché ingredience (mouku, kypřicí prášek, cukr, špetku soli a skořici). Přidejte i nasekanou čokoládu a kávu (instantní rozmíchanou v trošce vody), pořádně promíchejte a těstem naplňte silikonové formičky na muffiny (asi do dvou třetin). Pečte 20 až 25 minut při 180 stupních.

02.

Na pomazánku si rozehřejte čokoládu s máslem, odstavte z plamene a vmíchejte sýr, cukr i v trošce vody rozpuštěnou kávu. Vychladlé muffiny podávejte krémem namazané nebo cukrářskou zdobičkou ozdobené.

Něco málo o kávě si přečtěte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám