Hlavní obsah

Existuje perfektní muž?!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každá máme jinou představu o dokonalostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má atraktivní postavení, auto i vizáž. I když často sníme o takových mužích, pro každou z nás může znamenat perfektní muž něco jiného. A jak to vidí oni, i když zrovna nejsou typickou ukázkou „pana dokonalého"?

Článek

Hlavně mě miluj

Když jsem pátrala po našich touhách o perfektním muži, zjistila jsem, že ať je nám dvacet, nebo čtyřicet, chceme být především bezmezně obdivovány a milovány se vším všudy. Ať už je bezvadný méně či více. Hlavními a tak trochu už ohranými vlastnostmi, které by vysněný muž měl rozhodně mít, je určité postavení. S čímž přímo souvisí jeho výše konta. K tomu by měl být pohledný a upravený. Ale to jen na okraj. Každá z nás přece jen vidí takového muže jinak. A co na to muži? I tady se pohled na věc trochu mění.

Ať jezdí rallye a nosí brýle

Moje kamarádka to vidí asi takto: „Jeho práce ho musí bavit, nejlépe ať je to ajťák. Vedle toho musí mít ještě spoustu zájmů. Podmínkou je, aby byl sportovně založený, jezdil rallye a byl lehce zarostlý. To je asi tak všechno." Popřála jsem jí hodně štěstí při hledání takového perfectmana a ptala se dál. Andrea je v podstatě skromnější. Žádoucí muž je podle ní ten, kdo má sympatické M (rozuměj velikost), patku, brýle a barevné tričko s límečkem. Do třetice jsem vyzpovídala čtyřicetiletou Danu. Po patnácti letech manželství je podle ní ideální muž ten, který nezapomíná na to, že se žena o něj stará, a umí to ocenit, přinese jí alespoň jednou za měsíc kytku a vezme ji na večeři nebo do kina. Taky nepije pivo a používá pravidelně deodorant.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ideální muž by vás měl nosit na rukouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Každý z nás je perfektní

A jak to vidí muži? Nejdřív jsem začala u toho svého. Usmál se a odpověděl, že takovým je přece on. A pak dodal, že by ještě o někom věděl. Byla jsem zvědavá, komu dá, kromě sebe, tak lichotivé označení. A byla jsem překvapená, když oním perfectmanem myslel svého kamaráda Mirečka, který není hezký, úspěšný, natož bohatý. Ale zato hraje krásně na kytaru a má dobré srdce. Jinak to vidí Honza, který je poměrně úspěšný, pohledný a zadaný. „Myslím, že perfektní muž, ale ani žena, neexistuje. To, že o takových lidech sníme, je hezké, ale kdybychom takoví opravdu byli, asi bychom tu dokonalost neviděli a hledali na tom druhém nějakou tu chybu, která je v podstatě na nás sympatická." A možná má pravdu. Pojďme snít a občas se těm snům přiblížit.

A kdo je pro vás perfektní muž? Co musí podle vás takový ,,perfectman" splňovat? Váš názor nás zajímá, napište nám na info@prozeny.cz

Reklama

Načítám