Hlavní obsah

Kdo má větší příjem: prostitutka, nebo milenka?

Foto: thinkstock

Placená společnice, nebo milenka? Která si vydělá víc?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světově známá on-line seznamka chce, abyste věděly, jestli víc vyděláte jako milenka udržující výhodný vztah, nebo jako prostitutka! Co myslíte, která „práce“ lépe vynáší?

Článek

Přemýšlely jste někdy nad tím, co je více lukrativní, zda se má lépe prostitutka, nebo vydržovaná milenka, kterou si její ochránce emocionálně i finančně hýčká?

Přijde vám tahle otázka absurdní? Seznamce SeekingArrangement, která se zabývá zprostředkováním „vzájemně výhodných vztahů", nikoli. Rozhodla se na tuto otázku zcela vědecky a nestranně odpovědět. Kde hledala odpovědi? U svých členů!

Prostřednictvím této seznamky vyhledávají starší bohatí muži mladší ženy (nebo muže), kterým je nabízena finanční podpora výměnou za sex a společnost. Tento druh přivýdělku je v Americe populární hlavně mezi vysokoškoláky, kteří nemají na školné. „V současné době máme více než 2 miliony členů, 44 procent z nich jsou právě vysokoškolští studenti," potvrdil pro ABC News Leroy Velasquez, manažer seznamky.

Student, nestudent, právě registrovaní na tomto portále (jak bohatí muži, tak hýčkané milenky) odhalili, zda se intimní spojenectví se zámožnou osobou vyplatí. Co myslíte?

Foto: thinkstock

Rozdíl mezi prostitutkou a milenkou? Ta první si musí své peníze zasloužit od mnohonásobně více mužů...Foto: thinkstock

Obojí je obchod

V tiskové zprávě vydané onou společností se uvádí, že výdělek milenky udržující výhodné partnerství a „klasické“ prostitutky je téměř shodný, ale… Průměrná milenka staršího muže podle výpovědí respondentů obdrží roční příspěvek v přepočtu za 684 000 korun, a jelikož prostitutka si průměrně účtuje zhruba 4750 korun, musí mít ročně styk 144krát, tedy dvanáct pohlavních styků za měsíc.

Pokud je takto aktivní, finančně si s hýčkanou milenkou nezadá, ovšem „klientů“ je čím dál méně, takže na takovou sumu se dostanou jen ty nejlepší. Respektive, „běžná“ prostitutka současnosti musí na standard milenky (takzvané sugar baby) vynaložit 25krát větší úsilí, vypočítala sama seznamka.

Je tu ovšem fakt, že „tradičně“ sexuálně výdělečná žena přijímá pouze hotovost, zatímco milenka může dostat svoje „pozorné“ ve formě drahých večeří, oblečení či dovolených. Pak je výpočet nákladů v porovnání s přínosy mnohem složitější a individuální. Pořád ale vychází, že být hýčkanou milenkou je bezpečnější z mnoha hledisek.

Foto: thinkstock

V Americe si společnice vydělají víc než v Česku, ale práce je to stejnáFoto: thinkstock

Kdo podstupuje menší riziko?

Tak třeba sex s naprosto cizími lidmi vystavuje prostitutku velkému riziku nákazy pohlavně přenosnou nemocí. To milenka má v péči jen svého „taťku“.

Říkáte si, že beztak odlišnost mezi jednou a druhou dámou nevidíte? „Klíčový rozdíl mezi prostitucí a vzájemně prospěšným vztahem je slovo vztah. To, co my sjednáváme, je životní styl,“ s oblibou říkává Velasquez. A ten styl údajně ročně vynese přes půl milionu korun. „V Americe je možné všechno, tady v Čechách je bohatých méně. S takovým nápadem by se tu seznamka neuživila,“ směje se čtenářka Alice.

Co se týče klasických nevěr, podle průzkumu společnost Datank, jehož se zúčastnilo 2000 respondentů z celé ČR, vyplynulo, že požitkáři za svoje milenky utratí v tom nejlepším případě více než 5000 korun měsíčně. Zdaleka to není částka, která dosahuje amerických poměrů. Jestli to ale nebude tím, že tito pánové se kromě milenky musí dvořit ještě manželce…

Stejně ale mají v té Americe starosti, že? Co tomu říkáte?

Reklama

Načítám