Hlavní obsah

Kdy koupit máslo na vánoční pečení? Víme, kdy bude ve slevě

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Také se nemůžete dočkat, až se vám ve schránce objeví nové letáky, abyste mohli nakoupit se slevou? Pak pro vás máme tahák, který napoví, kdy a co by mohlo být výhodné až do konce roku!

Článek

Určitě se vám už stalo, že jste si něco koupili, a ono se to o chvíli později objevilo v letáku ve slevě… To je situace k naštvání! Jenže jak máte dopředu vědět, co zrovna obchody nabídnou v akci. Anebo se to dá přece jen trochu předvídat?

Co bude levnější? Vejce ne

„Do letáků se už tolik nedostávají vyloženě levné druhy zboží, ale spíš ty prémiovější, dražší. A to se asi nezmění, protože rostou mzdy a lidé ochotněji investují do kvality,“ říká Petr Miklík ze srovnávače cen a slev Kupi.cz a dodává: „Odhadnout se dá pokles cen vepřového a masa na grilování. Naopak se očekává růst ceny vajec, takže s jejich nákupem neváhejte.“ Z několikaletých statistik Kupi.cz lze vysledovat, co se nejčastěji v daný měsíc objevuje v akci. Jaký je výhled do konce roku?

Foto: Sergey Fatin, Shutterstock.com

Dle odhadů by se cena vepřového masa mohla v nejbližší době snížitFoto: Sergey Fatin, Shutterstock.com

Slevy v září: Škola a vzpomínky na léto

Při pohledu na výčet zboží ve slevě se vtírá otázka, podle čeho řetězce slevy vybírají – jistě podle sezony, vývoje cen, zásob a konkurence, ale možná v tom lze vysledovat i „příběh zákazníků“.

V zářijových akcích najdete vše pro školu a kancelář a objevují se i dozvuky dovolené. Jistě si rádi připomenete cizokrajné chutě a využijete akce na koření, mořské ryby a plody, víno, saláty, sušené ovoce a semínka, stejně jako likéry, aperitivy a míchané nápoje… No a k lahvince přihodíte i akční křupky, chipsy, tyčinky… Nejen jídlem se utužují rodinné vztahy, takže oceníte slevy na společenské hry i vybavení pro sport a volný čas.

V práci dojde na fotky i videa z dovolené. Váš foťák či kamera už nejsou top? Třeba si v akci pořídíte nový, ale můžete počkat klidně až na před- nebo povánoční slevy. Možná vás napadne odvděčit se autu za to, že vydrželo cestu do Chorvatska, a dopřejete mu zlevněné autopříslušenství či autokosmetiku.

Chlubí se kolegyně zástupy čerstvých zavařenin? Snadno je dostihnete s pomocí slev na kompotované či nakládané ovoce a zeleninu. A protože je venku ještě teplo, vyměňte čas u sporáku za výlet a využijte akce na mrazené maso nebo přílohy a hotová mrazená jídla – v září bývají tahákem a slevy na ně se zopakují v prosinci.

Slevy v říjnu: Nakupte alkohol na Silvestra

Podobnou linku najdete i u říjnových akcí. Chcete se cítit odpočatě jako po dovolené? Využijete slev na drogerii, parfémy a toaletní vody i dekorativní kosmetiku.

Akční ceny vás podpoří ve snaze zásobit se na zimu: nabídnou mrazené ovoce, džemy, džusy i oříšky. Velmi často se objevují i slevy na máslo – vyplatí se hodit jich pár do mrazáku na vánoční pečení!

Školní rok v rozjezdu klade jisté nároky i na nervovou soustavu: hodí se sleva na tabulkovou čokoládu, kávu, energetické a iontové nápoje, dorty a zákusky, v nejhorším pak na pivo, gin, tequilu, vodku či pálenky… Mimochodem, slevy na alkohol jsou touto dobou častější než v prosinci!

Počasí vás začne držet doma, takže vám možná přijde vhod nabídka úklidových spotřebičů, bytového textilu nebo vůně do bytu – v říjnových letácích se objevují pravidelně.

Foto: d13, Shutterstock.com

Alkohol bývá v akci překvapivě nejčastěji v říjnuFoto: d13, Shutterstock.com

Z listopadových letáků: pro každého něco

Z hlediska slev klasické „ticho před bouří“. V listopadových letácích jsme moc „příběhu“ nenašli: zlevněné bývají dětské potřeby, zmrzliny, hořčice, hroznové víno a melouny, cibule a česnek, ledové kávy, nealkoholické pivo, péče o ruce, nohy i vlasy...

Slevy v prosinci: dárky pro každého

Prosinci vládne snaha prodat co nejvíc. „Loni Češi utratili za Vánoce v průměru deset tisíc, i když to pro mnoho z nich znamenalo si na to vypůjčit,“ uvedla marketingová ředitelka Profi Credit Dana Soukeníková. Nechcete si půjčovat? Kupte dárky v akci. A že jich v letácích je: oblečení, kosmetika, počítače a hry, zařízení domácnosti i sportovní vybavení, léčiva a zdravotní pomůcky, vybavení do dílny a zahrady, stejně jako vše pro mazlíčky…

Obchodníci evidentně tuší, že až nakoupíte vše na pečení a úklid (a v prosinci to bývá nejvýhodnější), vrhnete se do práce a nezbude čas na vyváření. Proto nabízejí slevy na instantní jídla, polévky a směsi, mrazenou pizzu, hotovky... A v rámci klasického „nejezte mi to cukroví“ se objevuje i akce na perníky a trubičky, piškoty, sušenky a čokoládové tyčinky.

Využíváte pravidelně slevových akcí k větším nákupům?

Reklama

Související témata:

Načítám