Hlavní obsah
3,3
(16)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co s jarní zeleninou? Pokud máte po ruce čerstvý kedluben, pusťte se do luxusních placiček!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 placek
  • 1 200 g kedlubny
  • 2 lžičky soli
  • 2 ks jarní cibulky
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 hrst máty
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 3 ks vejce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 ml oleje
Na dip
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/2 ks citronu
  • 1/2 hrsti máty
  • 1/2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Kedlubny oloupejte, nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte alespoň 15 minut odstát.

02.

Mezitím si připravte dip. Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, solí a citronovou šťávou.

03.

Odstáté kedlubny propláchněte, pořádně vyždímejte a smíchejte s nasekanou cibulkou, mátou a koriandrem, přidejte prolisovaný česnek, mouku, oregano, kurkumu, papriku, vejce a čerstvě mletý pepř.

04.

Rukama tvořte malé placičky a smažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Tip: Pro verzi bližší českým chutím použijte místo máty a koriandru pažitku a petržel a placičky dochuťte jen kmínem a mletým pepřem.

Vyzkoušíte naše kedlubnové placičky?

Související témata:

Načítám