Hlavní obsah
3,4
(123)
 

Japonské placky okonomiyaki se neplní, protože už samo těsto je nabité zeleninou: křupavým zelím, mrkví a jarní cibulkou. Přidat ale můžete i kousky krevet, slaniny, pečeného bůčku nebo mletého vepřového a přizpůsobit tak tyto asijské „palačinky“ přesně své chuti.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Zelné placky
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 2 ks mrkve
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce řepkového oleje
Dresink
  • 4 lžíce majonézy
  • 1,5 lžíce chilli omáčky sriracha
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamových semínek
Článek

Postup

01.

Z mouky, vajec, sójové omáčky, sezamového oleje, zázvoru a soli vyšlehejte husté těsto.

02.

Z poloviny menší hlávky zelí odstraňte košťál a zbytek nakrájejte nadrobno. Z jarních cibulek schovejte kus zelené natě na ozdobu a zbylé části nasekejte. Oloupané mrkve nastrouhejte a vše rukama vmíchejte do těsta.

03.

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje nebo sádla a lžící tvořte z těsta placičky. Přiklopte poklicí (díky tomu zelí lépe změkne) a asi pět minut opékejte. Otočte a osmažte i z druhé strany, ke konci už klidně bez poklice.

04.

Podávejte s majonézou ochucenou sójovkou a chilli omáčkou typu sriracha a posypané zbylou jarní cibulkou a sezamem.

Jak máte palačinky radši vy: nasladko, nebo naslano? 

Související témata:

Načítám