Hlavní obsah
3,0
(212)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Koláče na plech patří mezi oblíbenou klasiku. Jsou rychlé, je toho hodně a stejně rychle se po nich i zapráší. Nadýchaný piškot v kombinaci s jemným smetanovým krémem chutná fantasticky.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Piškotové těsto
  • 6 ks vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru moučka
  • 150 ml oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
Krém
  • 750 ml vysokotučné zakysané smetany
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 6 lžic cukru moučka
  • 1 sáček želatiny
  • 3 ks kiwi
  • 1 balení čokoládové polevy
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej a pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušlehejte hladké těsto. 

02.

Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím, co bude chladnout, připravte krém.

03.

Zakysanou smetanu vyklopte do mísy. Přidejte moučkový a vanilkový cukr a prošlehejte. Kiwi oloupejte a vidličkou rozmačkejte. Pak ho přidejte do krému.

04.

Želatinu v prášku určenou do krémů připravte podle návodu. Pak ji vmíchejte do krému a rychle prošlehejte. Hotový krém pak rozetřete na vychladlé těsto a uhlaďte. 

05.

Čokoládovou polevu rozehřejte a na koláč z ní nastříkejte mřížku. Hotový koláč dejte aspoň na dvě hodiny do chladu.

Reklama

Načítám