Hlavní obsah

Nepečený dort s mákem, ovocem a oříšky

Hodnocení:
(67)
Foto: nasmodrymak.cz
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Nechcete hřešit ani při oslavách? Vyzkoušejte nepečený raw dort ze samých dobrých a zdravých ingrediencí, které zcela nahradí cukr. Základ dortu tvoří bílý mák – má jemnou chuť a připomíná oříšky.

Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Na korpus
  • 200 g sušených datlí
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 1 lžíce bílého máku
Na banánovou vrstvu
  • 1 banán
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžíce vody
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 100 g den předem namočených kešú
Na malinovou vrstvu
  • 100 g den předem namočených kešú
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 100 g malin
  • 2 lžíce agávového sirupu
Článek

Postup

Krok 1: Na korpus propracujte rozemleté datle, kokosovou mouku a mák v kompaktní těsto. Rovnoměrně ho vtlačte na dno formy vyložené pečicím papírem a dejte do lednice odpočívat, než si připravíte zbytek.

Krok 2: Začněte banánovou vrstvou. Veškeré ingredience (kokosový tuk rozehřejte) rozmixujte ponorným mixérem do zcela hladké konzistence. Hladkou směs opatrně vlijte na korpus a opět vraťte ztuhnout do lednice.

Foto: nasmodrymak.cz

Hotový dortík ozdobte čerstvým ovocem, oříšky a mákem

Krok 3: Do malinové vrstvy se dejte, až když ta banánová zatuhne. Trvá to asi půl hodiny, dobu můžete zkrátit použitím mrazáku. Malinovou vrstvu připravte stejně jako předchozí a nechte opět ztuhnout.

Krok 4: Dort krájejte nožem nahřátým v teplé vodě. Povrch můžete ozdobit čerstvým ovocem, sekanými ořechy, celým mákem nebo třeba jedlými květy.

Tip: Ovocné vrstvy obměňujte dle libosti, místo malin můžete použít i jahody, borůvky nebo směs ovoce.

Máte rádi zdravější dezerty? Zkuste i božské raw brownies nebo nepečené kuličky s mákem a se švestkami!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek