Hlavní obsah

Klára Kolomazníková: Holki už nikdy

Foto: archiv K.Kolomazníkové

Klára Kolomazníková nechce vrátit časFoto: archiv K.Kolomazníkové

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že oči jsou oknem do duše. U Kláry Kolomazníkové to platí dvojnásob. Její oči jsou nepředstavitelně krásné a přitom upřímné. Když už se rozhodne, že s vámi udělá rozhovor, nevyhne se žádné otázce a odpoví i na ty nepříjemné. Třeba proč zrušila svatbu s Patrikem Roklem nebo jestli jí nevadí, že se nezúčastní comebacku se skupinou Holki.

Článek

Kdy ses rozhodla stát se zpěvačkou?

Už jako malinká, zhruba od čtyř let jsem to hlásila rodičům, že budu zpěvačka. Nikdo mi tehdy samozřejmě nevěřil, ale za svým snem jsem si šla až do dospělosti.

Ovlivnil tě v tom někdo? Kdo?

Vyrůstala jsem v hudební rodině, takže možná naši, ale já hudbu a zpěv prostě cítila v sobě, k ničemu jinému jsem se tak neupnula. Vyrostla jsem na písničkách Heleny Vondráčkové a Marie Rottrové. Znala jsem všechny jejich písničky. Taneční muziku poslouchám hlavně při řízení auta. Dnes patří k mým oblíbencům Sarah Connor, Lionel Richie a Craig David.

Začínala jsi se skupinou Holki, jak na to období vzpomínáš? Kdy to bylo?

Už je to víc než 10 let. Vzpomínky jsou na tuto dobu jen pozitivní. Po soutěži Talent roku jsem byla pozvána na konkurz, ve kterém se hledaly dívky do nové skupiny. Z konkurzu jsme nakonec vypadly 4 holky. Potom Holki s měkkým i.

Co ti toto období dalo?

Odnesla jsem si hodně zkušeností do života. Hlavně se mi splnil dětský sen!

Vzalo ti to něco?

Ano. Dá se říct, že trochu soukromí a pár tehdejších kamarádů.

Povídá se ledacos, jak to bylo s rozpadem vaší dívčí skupiny z tvého pohledu?

Rozchod byl plánovaný několik měsíců dopředu, odešla od nás Nikola, pak jsme pokračovaly ve třech a nakonec jsme všechny chtěly jít na sólovku. Také končila smlouva s vydavatelstvím...

Změnila bys bývala na tom něco?

Určitě ne, bylo to fajn, něco jsme dokázaly, ale život jde dál a já jsem ráda, že jsem teď už šest let na sólové dráze.

Foto: archiv K. Kolomazníkové

Skupina Holki chystá comebackFoto: archiv K. Kolomazníkové

Napsala jsi knihu Život se skupinou Holki. O čem je?

Celou dobu trvání jsem si psala takový svůj deníček, dávala dohromady fotky, psala si důležité věci a pak z toho mohla vzniknout tato kniha plná fotografií. Není to žádný bulvární kousek.

Dnes Holki chystají comeback, budeš u toho?

Nebudu. Dostala jsem rovněž nabídku, ale už by to stejně nebylo nikdy jako dřív. Já jsem takhle spokojená, vše si zařizuju sama, produkuju si svá CD, sháním na projekty sponzory a baví mě to. Rozhoduju si už konečně o všem sama...

Cos dělala po rozpadu skupiny?

Začala jsem zpívat sama a stále se držím popu... a tak to asi také zůstane...

Kdo ti skládá písničky. Hudbu i texty?

Na třetí desce jsem se spojila s Jarkem Šimkem, který mi napsal jak hudbu, tak texty, dále třeba Martin Hájek, což je blízký spolupracovník Michala Davida. Nějaký text jsem si napsala už i sama... vše je o životě, co jsem prožila.

Čemu se věnuješ ještě kromě sólového zpěvu?

Jsem již pět let v divadle Semafor, momentálně hraju v Lysistratě a obnovené premiéře Kytice, moc mě to tam baví, a ještě se věnuju PR.

Jakou roli hrají ve tvém životě muži?

Tak určitě důležitou, říká se, že s nimi to nejde, ale bez nich také ne. Je super, když je člověk zamilovaný a když se má o koho opřít a má ho kdo pohladit…

Povyprávěj něco o lásce a následném rozchodu s Patrikem Roklem. Chodili jste spolu dlouho a dokonce chystali svatbu ...

Chodili jsme spolu 7 let. Seznámili jsme se při práci. On moderoval a já zpívala. Dnes si myslím, že to nebyla láska, ale zalíbení. Jenže když už se schylovalo ke svatbě, dozvěděla jsem se něco, co mi mělo zůstat utajené, a bylo to natolik závažné, že jsem se rozhodla vztah a následnou svatbu zrušit. Procházela jsem tehdy velice citlivým a bolestným obdobím, byl to pro mě tehdy šok a říkala jsem si, že už žádný chlap mě nikdy nedostane na kolena!

Jak se dá zařídit, že se to nestane?

Prostě si řeknu, že už se to nesmí stát, člověk musí být silný, i když ho to třeba někdy bolí. A hodně důležité je myslet na budoucnost, těšit se na to, co přijde nového...

Foto: archiv K. Kolomazníkové

Svatební foto Kláry a MartinaFoto: archiv K. Kolomazníkové

Bylo to období skutečně tak bolestné, jak říkáš, když ses téměř záhy provdala za nového přítele?

Tak to truchlení trvalo několik měsíců, to asi jen tak vypadalo, že to bylo záhy. Martin přišel přesně v onu dobu, kdy jsem si říkala, že teď už jsem připravená na další vztah... je to na tom světě hezky zařízeno. Poznali jsme se u našeho společného domu, nejdříve jsme si povídali o počasí a pak z toho byla láska... Showbyznys moc neuznává, ale nikdy mě nenutil, abych změnila svou práci, ví, že ji miluji.

Jak dlouho jste spolu chodili, než jste se vzali ?

Asi po necelých dvou měsících jsme spolu začali bydlet a po deseti měsících se vzali, bylo to skutečně rychlé….

Kdy a kde jste se s Martinem brali?

Před rokem v létě, v Hotelu S.E.N., bylo zrovna přes 30 stupňů, fotky jsou opravdu slunečné…

V manželství jsi téměř rok, jsi šťastná?

Ano, necelý rok, ale nechci se teď momentálně vyjadřovat ke svému soukromí…

Je to proto, že třeba Martin žárlí?

Myslím, že celkově Martin žárlí, ale když si mě vzal, začal asi o trochu více, ale žádný extrém…

Nafotila jsi lehce odvážné fotky, co na ně Martin říkal? Nechtěl být u focení?

U focení nebyl, ale fotky samozřejmě viděl a myslím, že se mu docela líbily. Fotil je Jaroslav Urban a vznikne z nich můj druhý kalendář. Ještě není hotov, ale v prodeji bude v srpnu nebo v září. Výtěžek půjde na charitu.

Foto: archiv K. Kolomazníkové

Klára na svém kalendáři pro rok 2010Foto: archiv K. Kolomazníkové

Co považuješ za nejdůležitější pro fungování vztahu nebo manželství?

Asi je hodně důležité mluvit. Když spolu dva nemluví o věcech, které je trápí, časem se to prohlubuje a pak už může být pozdě. Důležitá je také podpora a nesnažit se toho druhého změnit, zkrátka mít ho rád takového, jaký je… také jsem na určité věci musela přijít až časem a věkem a zkušenostmi.

Plánujete s manželem v dohledné době děti?

Tak určitě bych děti ráda! A nejlépe dvě a nejlépe tak tři roky po sobě, ale to si můžu plánovat a pak bude vše jinak... Nechám to osudu.

Začala jsi chodit do posilovny, je to kvůli váze, nebo jsi ztrácela fyzickou kondici?

Už jsem se na sebe naštvala… moje váha se pořád kývala nahoru, pak zase dolů. Jelikož nemám úplně zdravé kyčle, bála jsem se do fitka vůbec vlézt, že si ublížím, ale pod vedením trenéra Michala Heřmana to jde super. Něco jsem už shodila, pokračuji dál, zlepšila se kondička, dokonce jsem začala cvičení milovat, a to je co říct! Chodím cvičit 4krát až 5krát týdně.

Nejsi tam náhodou tak často, protože máš pěkného trenéra? Je náročný?

Náročný je, pěkný taky, ale ženatý taky. Musí být tvrdý, jinak by nebyl žádný výsledek, ale to je jen dobře! Už mám dole 8 kg. A to za to stojí, ne?

Věnuješ se ještě nějakému jinému sportu?

Zatím opravdu ne, láká mě golf, protože miluju procházky, ráda plavu a jezdím na kole...

Tvoje plány do budoucna, na co se mohou tví příznivci těšit?

Určitě chci, aby se můj kalendář i DVD povedly, ať se to lidem líbí, a chci natočit nějaký nový taneční singl, ten by měl být předzvěstí mého čtvrtého  CD. Vše je v plánu na podzim. A mým snem je ještě zahrát si ve filmu.

Reklama

Související témata:

Načítám