Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Meruňky svojí neodolatelnou chutí a vůní prostě člověka nikdy neomrzí. Proto takových receptů na meruňkové knedlíky není nikdy dost. Už jste zkoušeli ten s marcipánem?

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Knedlíky
  • 50 g másla
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 280 g polohrubé mouky
    1
  • 15 ks meruněk
  • 30 g marcipánu
    8
K podávání
  • 1 dávka másla
    7
  • 1 hrnek cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Meruňky omyjte, nožem je do půlky nařízněte, vyjměte pecku a díru vyplňte kuličkou marcipánu.

02.

Vedle v míse utřete změklé máslo s vejcem, přidejte tvaroh, smetanu a mouku a vařečkou vypracujte hladké těsto, které drží při sobě. Z těsta oddělujte menší části, které v dlani rozprostřete a do každé zabalte plněnou meruňku.

03.

Knedlíky vařte v osolené vodě asi 10 minut. Po vyjmutí z vody je propíchejte vidličkou, aby unikla pára. Na talíři je polijte rozpuštěným máslem a posypte cukrem.

Koukněte na náš recept, jak na domácí marcipán.

Související témata:

Načítám