Hlavní obsah
3,4
(101)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Užijte si chvilku odpočinku se sladkým kefírovým moučníkem. Až ho vyzkoušíte, budete ho chtít přípravovat zas a znovu. Řeč je o kokosovém moučníku z kefírového mléka.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 cm průměr formy
Těsto
  • 250 ml kefíru
  • 1 ks vejce
  • 180 g cukru moučka
  • 180 g hladké mouky
  • 5 lžic kakaa
  • 30 g kokosu
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
Poleva
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
Na posypání
  • 2 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Troubu rozpalte na 180 stupňů Celsia. Cukr moučku krátce prošlehejte s kefírovým mlékem a vejcem. Přidejte kakao, kokos, i mouku s práškem do pečiva, vše rychle, ale dobře promíchejte a nalijte do papírem vyložené pečicí formy. Základ pečte zhruba 30 minut.

02.

Na dobře větraném místě buchta zchladne za chvilku. Pak stačí jen rozehřát čokoládu spolu se smetanou (nejlépe ve vodní lázni), přelít přes buchtu, posypat kokosem a může se mlsat!

Milujete kokos? Pak vyzkoušejte další dobroty z kokosu, které si určitě zamilujete.

Reklama

Související témata:

Načítám