Hlavní obsah

A je prostřeno! Letos u vánočního stolu vsaďte na přírodní prvky a zlaté detaily

Foto: Výprodejpovlečení.cz

Foto: Výprodejpovlečení.cz

S prvními prosincovými dny přichází přípravy na vánoční svátky. K nim neodmyslitelně patří slavnostní tabule s prostíráním. Letošní Vánoce se nesou v duchu přírodních materiálů a jemných barev v doprovodu zářivých zlatých akcentů.

Článek

Vánočně prostřený stůl musí být jednoduchý, ale zároveň působivý. Letos to nepřežeňte s množstvím ozdob a blyštivých barev. Slaďte talíře, ubrousky, příbory a běhouny s přírodními dekoracemi a svícny.

Přírodní paleta barev se zlatými detaily

Vyvážená kombinace barev dokáže zapůsobit na všechny naše smysly a podtrhnout celkovou vánoční náladu. Hlavní roli na jídelním stole letos hrají odstíny hnědé v kombinaci se zelenouzlatými akcenty. Bílé keramické talíře, lněné ubrousky a zlaté příbory dodají stolování glanc. Milovníci klasiky si letos nesmí na slavnostní tabuli odpustit běhouny či látkové bavlněné ubrusy.

Foto: Výprodejpovlečení.cz

Zlatý vánoční běhoun White Christmas ideální pro letošní Vánoce Foto: Výprodejpovlečení.cz

Vsaďte na střídmé dekorace

Slavnostní tabule, jak už její název napovídá, musí být něčím jedinečná. Při prostírání vánočního stolu si dejte záležet i na výběru dekorací. Ty musí být praktické, ale zároveň elegantní a podtrhovat celkovou atmosféru. Vhodným doplňkem jsou zlaté baňky doplněné o svítící řetěz.

Nebojte se zajít ještě před štědrovečerní večeří do lesa a nasbírat čerstvé větvičky jehličnanů, které poslouží jako perfektní dekorace na jídelní stůl. Možná se z návštěvy lesa stane pravidelná tradice.

Foto: Canva

Vánoční inspiraceFoto: Canva

Tip: Výprodejpovlečení.cz

Vánoční dárky laďte do minimalistického stylu. Vyzkoušejte ekologické tipy na balení dárků do recyklovaného papíru nebo taštiček. Na dárek nalepte sušené plátky pomeranče, hvězdičky badyánu nebo svitky skořice. Tento styl balení dárků bude dokonale ladit s Vánoci v přírodním duchu.

Líbivá vůně Vánoc

Známá vůně linoucí se z kuchyně v nás probouzí kouzlo blížících se Vánoc. Vůně vanilkových rohlíčků, skořice nebo medu je neodmyslitelnou součástí zimních svátků. Servírujte voňavé pochutiny na porcelánové talíře a věřte, že kouzelná atmosféra bude na světě raz dva.

Dokonce i umělý stromeček nebo umělý věnec z jehličí může provonět byt. Vyzkoušejte esenciální vonné oleje nebo vonné vosky do aromalamp. Oblíbené jsou vůně jehličí, lesa nebo vánočního stromku.

Magická světýlka

Světelné dekorace podpoří útulnou atmosféru v interiéru. Vyhněte se studeným barvám. Sáhněte po hřejivých tónech žluté. Objevte kouzlo světelných řetězů nebo dekorací ve vánočních tvarech, které podtrhnou sváteční stolování. Stanou se také nedílnou součástí obývacích pokojů.

Foto: Výprodejpovlečení.cz

Světelná hvězda PremiumFoto: Výprodejpovlečení.cz

Reklama

Související témata:

Načítám