Hlavní obsah

Odhalte tajemství přírodních pokladů v péči o pleť

Foto: Oriflame

Foto: Oriflame

Kosmetický průmysl přichází neustále s novinkami a člověk už se v nich někdy trochu ztrácí. Po tisíce let jsou přitom známy účinky přírodních pokladů, k nimž patří včelí vosk, kokosový olej či bambucké máslo, které dokáží zázraky s naší pokožkou. Výjimečné jsou svými účinky i univerzálností.

Článek

Říká se, že vnější krása je odrazem krásy a pohody vnitřní. Proto po vzoru filozofie Beauty by Sweden značky Oriflame se snažte pečovat nejen o svůj vzhled, ale především o své nitro. Hledejte ten správný životní balanc a doplňte jej péčí o zevnějšek.

Poklad jménem včelí vosk

Veškeré včelí produkty jsou pro naše tělo požehnáním a chcete-li opečovávat svou pokožku, včelí vosk je tím pravým parťákem. Poradí si se suchou pletí, striemi, akné i prvními vráskami. Pleť zklidní a udržuje ji hydratovanou, urychluje hojení drobných ranek a na pokožce vytvoří neviditelnou vrstvu, která ji chrání. Psal se rok 1970, když si švédská společnost Oriflame všimla úžasných vlastností včelího vosku a využila jej jako základ pro svůj Zázračný kelímek. Tento původně oční krém se stal ikonickým a velmi univerzálním produktem.

Foto: Oriflame

Inovovaný balzám obsahuje pečující směsi přírodních olejů, které jsou nově v ekologičtějším obalu s rozšířeným uzávěremFoto: Oriflame

Dokonalá kombinace včelího vosku, vitaminu E s antioxidačními účinky a přírodních olejů se pyšní mimořádnými hydratačními schopnostmi. Navíc ricinový a slunečnicový olej se podobají tukům přítomným v pokožce a dokáží tak do ní proniknout velmi hluboko. Nyní, po půl století, se v duchu udržitelnosti dočkala i tato legenda inovace. Kelímek získal kabátek obsahující o 20 % méně plastů, ingredience jsou z 99,9 % přírodního původu a pocházejí z obnovitelných zdrojů. Veškeré změny mají jediný cíl, při zachování kvality maximálně snížit dopady na životní prostředí.

Tender careVideo: Oriflame

Zázračné plody stromu života

Tisíce let lidé opěvují blahodárné účinky bambuckého másla, není tedy překvapením, že se stalo i asi nejčastěji využívanou ingrediencí při tvorbě kosmetických produktů. Domorodci nazývají strom, z jehož plodů je máslo získáváno, stromem života. Nejen vaše tělo, ale také vlasy zajásají nad účinky bambuckého másla, nejlépe v jeho čisté podobě. Dokáže toho opravdu hodně, připomeňme tedy alespoň jeho schopnost hloubkové hydratace a regenerace pokožky, pokud se spálíte na slunci nebo vás poštípe hmyz, i v tomto případě sáhněte právě po něm. Za zmínku určitě stojí rovněž jeho schopnost stimulovat mikrocirkulaci.

Potrava pro opravdu celé tělo

Produkt, který využijete nejen na tělo, ale i v kuchyni? Zní to poněkud zvláštně, ale kokosový olej opravdu tuto vlastnost má. Jeho hydratační účinky oceníte v péči o pokožku i vlasy, především suchá a ekzematická pokožka se promění před očima. Kokosový olej si oblíbí také milovníci masáží a ženy během těhotenství, kdy jim pomůže předcházet vzniku strií. Smíchejte olej s trochou mořské soli a získáte nepřekonatelný peeling. Jak už jsme zmínili, kokosový olej má své místo rovněž v gastro sféře, neboť je chutný a velmi zdravý.

Reklama

Související témata:

Načítám