Hlavní obsah

Strašák jménem akné? Odborníci radí, jak na něj

Foto: Pierre Fabre Group

Akné trápí čím dál více žen v dospělostiFoto: Pierre Fabre Group

„Akné mě trápilo celou pubertu. Utrpení před spolužáky, styděla jsem se před kluky. Masky, peelingy, kožní lékařka…. Dostala jsem antibiotika. Zabralo to, ale drobné jizvy už mi zůstaly. Po porodu opět zhoršení. Jsem už zoufalá.“

Článek

Jeden z mnoha příběhů žen, které trpí akné i v dospělosti. Akné bylo dlouhou dobu spojováno s dospíváním, ale i pleť dospělých žen je vystavena každodenním škodlivým vlivům vedoucím k různým nedokonalostem: lesk, rozšířené póry, pupínky, černé tečky…

Jaká jsou specifika akné u dospělých žen?

Za spouštěče akné u dospělých žen je často označován stres a hormonální změny, protože hormon progesteron, který je produkován před menstruací, stimuluje činnost mazových žláz. K výskytu akné u dospělých žen mohou přispívat i některé typy perorální hormonální antikoncepce nebo nitroděložní tělíska.

Akné trápí často ženy s mastnější pletí. Zatímco u dospívajících dívek se nedokonalosti objevují převážně v T-zóně, u dospělých žen je to U-zóna včetně brady a trupu. Akné se projevuje zánětlivými lézemi, komedony na bradě a mikrocystami. Jizvičky vznikající kvůli akné se špatně hojí. Nejvíc je akné na vrcholu při stresu nebo před menstruací.

Jak tedy pečovat o pleť s akné?

Základem je pravidelnost a vhodná dermokosmetika. Ve francouzské laboratoři v Avène se podařilo vyvinout řadu produktů, která se stala jedinečnou dermokosmetickou řadou pro mastnou pleť s nedokonalostmi, jenž kompletně a specificky reaguje na všechna stadia akné. Obsahuje komplex aktivních látek, která jsou po dlouhá léta klinicky testovány a jejich úspěšnost potvrzují spokojení zákazníci po celém světě. Účinek přichází již po první aplikaci a viditelný rozdíl zaznamená i okolí po pár dnech pravidelného používání.

Jak to celé funguje?

Aktivní látka Comedoclastin je rostlinná látka s patentovanými vlastnostmi získaná z ostropestřce mariánského a působí již ve fázi vzniku akné a zabraňuje jeho opětovnému návratu. Výsledky studie potvrzují účinnost do 7 dnů. Přípravky s touto látkou mohou používat dospělí a dospívající od 12 let i těhotné ženy. Lze používat samostatně, s jinými přípravky nebo po léčbě akné (s výjimkou perorálního izotretinoinu).

Foto: Pierre Fabre Group

Řada Cleanance Foto: Pierre Fabre Group

Odborníci z řad dermatologie navíc přidávají několik rad

Tip 1) Jakmile najdete vhodné produkty pro svou pleť, je nejdůležitější je používat denně. Důslednost je synonymem účinnosti! Přípravky používejte každý den po vyčištění pleti. Nepoužívejte příliš mnoho produktů.

Tip 2) Můžete se líčit, i když máte pupínky, pokud použijete nekomedogenní make-up a nezapomenete se KAŽDÝ VEČER odlíčit! Trochu make-upu má několik výhod: zaprvé, máte možnost zamaskovat své nedokonalosti, abyste se cítili lépe. Zadruhé, když se nalíčíte, je mnohem méně pravděpodobné, že se budete pupínků dotýkat!

Tip 3) Předejděte jizvám a hyperpigmentaci. Péče proti nedokonalostem je nejlepší prevence vzniku jizev po akné. Ve dnech, kdy svítí slunce, navíc používejte ochranný faktor UVA/UVB, který zamezí tvorbě tmavých skvrn.

Foto: Pierre Fabre Group

Aktivní látka Comedoclastin™ je rostlinná látka s patentovanými vlastnostmi získaná z ostropestřce mariánskéhoFoto: Pierre Fabre Group

Reklama

Související témata:

Načítám