Hlavní obsah

Kořeněná cizrna jako zobání

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Super zobání k televizi? Podává se kořeněná cizrna! Jak ji připravit? Kompletní recept následuje...

Ingredience pro:
1 misku
  • 2 stroužky česneku
  • koření
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek cizrny
Článek

Postup

Krok 1: Cizrnu den předem namočte, a poté ji uvařte do měkka. Použít můžete i konzervovanou, ale doma připravená je levnější a zdravější. Nechte ji okapat, a poté pořádně osušte papírovými utěrkami.

Krok 2: V míse cizrnu smíchejte s olejem, solí a kořením: já dala špetku chilli, lžíci sladké papriky, čerstvě mletý pepř a prolisovaný česnek. Pořádně promíchejte, aby se všechny kuličky obalily.

Krok 3: Rozprostřete cizrnu na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny při 200 stupních, až je cizrna křupavá. Během pečení jednou promíchejte.

Tip: Cizrnu okořeňte pokaždé jinak, výborná je i s kari, římským kmínem, rozmarýnem, uzenou paprikou či provensálskými bylinkami.

Z cizrny můžete připravit i báječnou pomazánku.

ynezorPumanzeSaNyknalC